situacija je postala haotična

'Zašto baš Bihać': Građani i gradonačelnik izlaze na ulice zbog migranata - Nije u redu da se to lomi preko nas!

Hronika02.08.18, 19:22h

'Zašto baš Bihać': Građani i gradonačelnik izlaze na ulice zbog migranata - Nije u redu da se to lomi preko nas!
Stari problem, novi protesti. Ovaj put u organizaciji građana Bihaća. Najavu protesta pod sloganom "Zašto baš Bihać" dijeli i gradonačelnik

 

Građani Bihaća izlaze na ulice zbog migrantske krize. Mirni protesti, pod sloganom "Zašto baš Bihać" najavljeni su za 13. august, u podne, na gradskom trgu. U međuvremenu, pljušte međusobne optužbe zbog migrantske krize.

 

Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova RS poručuje da je Ministarstvo sigurnosti BiH potpuno podbacilo - piše N1.

 

Stari problem, novi protesti. Ovaj put u organizaciji građana Bihaća. Najavu protesta pod sloganom "Zašto baš Bihać" dijeli i gradonačelnik - odavno razočaran odnosom državnih institucija spram problema - migrantska kriza.

 

"Ovi protesti građana koji su najavljeni, ali i oni koji su bili u Sarajevu, nisu usmjereni protiv migranata. Mi ne želimo da šaljemo ksenofobične izjave, izjave mržnje. Ovo je usmjereno prema nefunkcioniosanju državne vlasti. Ovdje još uvijek ima 3000-4000 migranata. Većina je u ilegalnom statusu. Bojim se da niko ne zna njihove podatke, njihova tačna imena, ko su i šta su. I dalje se rješenje tog problema očekuje od lokalne zajednice, od Kantona. Nije uredu da se taj državni i problem Evropske unije lomi preko nas", kaže Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

 

Videoprilog i ostatak teksta pronađite ovdje

 

(N1, Foto: AA/  DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook