protiv azila i dobijanja državljanstva

Dodik o migrantima: Ta politika Evrope nas ne zanima, nemojte ih nama ovdje ostavljati!

Front02.08.18, 16:25h

Dodik o migrantima: Ta politika Evrope nas ne zanima, nemojte ih nama ovdje ostavljati!
- U RS-u ne možemo prihvatiti migrantske centre, ali nam isto tako ne treba BiH koja bi lako dala azil tim ljudima i to kasnije prevela u državljanstvo – tvrdi Dodik

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik smatra da treba pooštriti zakone kako bi se spriječilo stacioniranje migranata u Bosni i Hercegovini, kao i mogućnost da lako dobiju državljanstvo. 

 

- U RS-u ne možemo prihvatiti migrantske centre, ali nam isto tako ne treba BiH koja bi lako dala azil tim ljudima i to kasnije prevela u državljanstvo – tvrdi Dodik. 

 

On je novinarima u Mrkonjić Gradu rekao i da RS ne interesuju politike Evrope, koje govore o tome da su zainteresovani za BiH "kako bi ovdje napravili sabirne centre za migrante".  

 

- Ta politika Evrope nas ne zanima. Kada nam prigovaraju za humanost naš odgovor je da otvore granice i prime migrante koje su proizveli. Nemojte ih nama ovdje ostavljati – rekao je predsjednik RS-a.  

 

Ponovio je da u RS-u neće biti sabirnih centara za migrante te da će dobiti pomoć, ali se na teritoriji tog bh.entiteta ne mogu duže zadržati.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook