kokain, skank i heroin

U pogonima TE Gacko policija RS-a pronašla drogu koja je trebala biti uništena

Hronika01.08.18, 12:52h

U pogonima TE Gacko policija RS-a pronašla drogu koja je trebala biti uništena
Iz Policijske uprave Trebinje su danas potvrdili da su tog dana u večernjim satima došli do operativnih saznanja da se u krugu RiTE Gacko nalazi određena količina narkotičkih sredstva

 

Policija RS-a je 27. jula, nakon što je u Rudniku i Termoelektrani (RiTE) Gacko spaljeno oko 700 kilograma opojnih droga raznih vrsta, u kontejneru u krugu tog preduzeća pronašla određenu količinu kokaina, skanka i heroina.  

 

Iz Policijske uprave Trebinje su danas potvrdili da su tog dana u večernjim satima došli do operativnih saznanja da se u krugu RiTE Gacko nalazi određena količina narkotičkih sredstva.  

 

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su, kako se navodi, utvrdili da su pripadnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, zajedno s pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), u kotlu RiTE Gacko u jutarnjim satima izvršili uništavanje velike količine narkotičkih sredstava. 

 

Policija je međutim, na mjestu događaja izuzela dvije najlonske kesice ukupne težine 89,9 grama opojne droge skank, dva grama heroina i bijeli grumen koji svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain, težine 255 grama.  

 

-Odmah po saznanju, policijski službenici su obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se preduzmu sve mjere i radnje s ciljem utvrđivanja elemenata krivične odgovornosti i dokumetovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga - saopćeno je iz Policijse uprave Trebinje. 

 

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je danas za banjalučki ATV potvrdio da će, na osnovu naredbe Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, policija saslušati i uzeti izjave od članova Komisije za uništavanje opojnih droga, koja funkcioniše pri Ministarstvu sigurnosti BiH, a koja je zadužena za nadzor nad uništavanjem narkotika.  

 

Na osnovu istrage će se, poručuje, utvrditi da li je sve rađeno u skladu s propisima, i da li je bilo propusta pri uništavanju narkotika ulične vrijednosti oko sedam miliona maraka.

 

(Foto: Nezavisne, FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!