Najskuplji turistički projekt na Jadranu

U Istri se gradi najluksuzniji hotel na Mediteranu: Prvi u Hrvatskoj će imati pet plus zvjezdica

Biznis Klub30.07.18, 20:55h

U Istri se gradi najluksuzniji hotel na Mediteranu: Prvi u Hrvatskoj će imati pet plus zvjezdica
Radovi su počeli u jesen 2016. uklanjanjem starog hotela koji je na tom mjestu sagrađen 70-ih godina i poslije nekoliko puta rekonstruiran. Uz hotel se na mjestu stare ACI-marine gradi potpuno nova

 

Podignuta početkom 18. stoljeća u venecijanskom baroknom stilu, crkva svete Eufemije i danas dominira vizurom Rovinja. Na nju i cijelu staru gradsku jezgru, najpoznatiju rovinjsku razglednicu, pružat će se pogled iz svih soba budućeg Grand Park Hotela Rovinj čija se gradnja intenzivno privodi kraju i koji će svojim jedinstvenim dizajnom, smješten na atraktivnoj lokaciji, promijeniti sliku grada koja se vidi iz jezgre, odnosno sa zvonika starog tri stoljeća.

 

Hotel će biti najluksuzniji u Hrvatskoj, prvi s pet plus zvjezdica, a slobodno se može reći i jedan od najluksuznijih u Europi. Vrijednost investicije iza koje stoji rovinjska Adris grupa premašuje 600 miliona kuna, što je čini najvećim turističkim projektom trenutno u državi. Dovršetak gradnje hotela predviđen je krajem ove godine, prenosi Jutarnji.

 

Radovi su počeli u jesen 2016. uklanjanjem starog hotela koji je na tom mjestu sagrađen 70-ih godina i poslije nekoliko puta rekonstruiran. Uz hotel se na mjestu stare ACI-marine gradi potpuno nova koja je s njim dizajnerski usklađena, a jedino što je na lokaciji ostalo netaknuto jest pet stabala pinija koja se na tom mjestu, ispred hotela, nalaze već oko 120 godina.

 

Novi je hotel po dimenzijama mnogo veći od starog. Imat će 209 soba, od čega 193 standardne i 16 apartmana raznih veličina. Ukupna će mu površina biti oko 40.000 četvornih metara. Voditelj projekta gradnje je Armando Vičić iz tvrtke Abilia koja se u Adrisu bavi gradnjom i investicijama. On je vodio i gradnju obližnjeg dizajn hotela Lone, otvorenog prije sedam godina, koji i danas plijeni pozornost svojim vanjskim i unutarnjim izgledom, nagrađivanim brojnim svjetskim priznanjima.

 

I hotel Park se, kao i Lone, gradi po projektu arhitektonskog studija 3LHD. Za usporedbu, Lone ima 248 soba i apartmana i ukupnu površinu od 30.000 četvornih metara. U Parku će sobe biti veće i raskošnije, a hotel će imati i mnogo veću garažu, na drugom i trećem katu 150 mjesta namijenjeno je gostima hotela, a na prvom katu 180 parkirališnih mjesta rezervirano je za javnost i goste marine. Trenutno se objekt zatvara aluminijskom bravarijom, a počelo se raditi i na interijeru gdje su u punom zamahu instalaterski radovi. Na gradilištu je sada 370 radnika, a uskoro će ih biti još više, do 500.

 

U cijeli je objekt, otkriva Vičić, ugrađeno 30.000 kubika betona i 4 milijuna kilograma armaturnog čelika. Posebnost mu je čelična konstrukcija najviše, šeste etaže, odnosno petoga kata, koja je teška 750 tona. Upravo je ondje i glavni ulaz u hotel. U raskošnom ulaznom lobiju na vrhu hotela bit će i sala za sastanke, ovalna oblika, s prozorom na stropu. Drugi je ulaz u prizemlju, sa šetnice pokraj mora.

 

Čitav tekst pročitajte OVDJE.

 

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az) 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook