VIDEO/ PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON JEZIVOG ZLOČINA

Kako si mogao ubiti djevojku koja ti ništa nije uradila? Ispovijest počinitelja monstruoznog ubistva Arnele Đogić iz Olova

Hronika30.07.18, 10:34h

Kako si mogao ubiti djevojku koja ti ništa nije uradila? Ispovijest počinitelja monstruoznog ubistva Arnele Đogić iz Olova
Priča je u emisiji objavljena uz saglasnost porodice rahmetli Arnele Đogić

 

 

Emisija "Slučajevi X" Hayat TV-a donosimo ispovijest Avdije Selimovića i Muriza Brkića, osuđenih na po 40 godina zatvora zbog ubistva Arnele Đogić u Olovu 2016. godine. 


Ovo je nezapamćen zločin u postratnoj BiH. Način izvršenja ubistva šokirao je javnost u BiH i regiji. Slučaj kakav ne pamte ni sudija, ni odbrana, ni tužilaštvo. 


Nakon izricanja presude, sudija je izjavio kako je ovo djelo primjer popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da bi se ubila osoba bez ikakvog razloga. 


Sudija je kazao i kako je ovo jedan od rijetkih slučajeva da je izrekao ovakvu kaznu u svojoj karijeri. Količina bijesa i sile te način ubijanja osobe zahtijeva svaku osudu, rekao je sudija koji je Murizu Brkiću i Avdiji Selimoviću izrekao ukupno 80 godina za ubistvo Arnele Đogić.


Priča je u emisiji objavljena uz saglasnost porodice rahmetli Arnele Đogić. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook