Starac na meti razbojnika

Djeda Jelene Đoković pronašli vezanog u kukuruzištu: Prošao pravu golgotu, a sve se dešavalo 500 metara od policije

Hronika27.07.18, 19:30h

Djeda Jelene Đoković pronašli vezanog u kukuruzištu: Prošao pravu golgotu, a sve se dešavalo 500 metara od policije
Predsjednik Opštine Ljig Dragan Lazarević naveo je da je u pitanju pokušaj otmice, da su razbojnici znali u čiju kuću ulaze i da su tražili dva miliona eura otkupa

 

Djed Jelene Đoković, Miloslav Radisavljević (85), živi na svega 500 metara od policijske stanice, ali to razbojnike nije omelo da mu upadnu u kuću, opljačkaju, a potom ostave vezanog za dalekovod, dok ga nisu pronašli mještani u kukuruzištu, piše srbijanski Blic.

 

Djed supruge Novaka Đokovića napadnut je tokom noći pretprošle noći, Miloslav tvrdi da su mu dvojica muškaraca nasilno ušla u dom, zahtijevajući od njega da im da novac, što je on odbio. Kako Blic saznaje, razbojnici sa ga potom lisicama vezali u kukuruzištu udaljenom par kilometara od njegovog porodičnog doma.

 

Mještani smatraju da je Milosav tipovan, da su očekivali da će imati novca kod sebe, jer znaju da mu je unuka udata za jednog od najboljih tenisera svijeta. Ipak, djed živi skromno i miliona i njegovoj kući nema, pa su razbojnici uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon.

 

Prema bratovim riječima, Miloslav, iako vremešan, živio je sam, ali stalno mu je neko dolazio u posjetu - sin ili kćerka, rodbina, komšije uopšte.

 

- Ne izgleda dobro, snužden je, teško je podnio sve ovo - kaže Milan, Miloslavov brat.

 

Predsjednik Opštine Ljig Dragan Lazarević naveo je da je u pitanju pokušaj otmice, da su razbojnici znali u čiju kuću ulaze i da su tražili dva miliona eura otkupa.

 

- „Pronašli smo ga vezanog lisicima za betonsku banderu u kukuruzištu odakle je dozivao u pomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić, koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć - precizirao je Lazarević.

 

Mještani Ljiga sa zaprepaštenjem prate vijesti o napadu na Radisavljevića, za koji smatraju da nije slučajan.

 

- Ovo nije prvi put da su kod nas starci na meti razbojnika. Ove zime, napadnut je još jedan stariji čovjek, lopovi su čuli da je prodao stado ovaca pa su ga odveli u brdo i tražili da im preda pare! Ti razbojnici su nađeni, ispostavilo se da su iz Lazarevca i okolnih mjesta - kažu mještani sa kojima su pričali novinari Blica.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook