HALMED upozorio

S polica povučeni Durexovi kondomi zbog povećane mogućnosti puknuća

Hronika27.07.18, 17:36h

S polica povučeni Durexovi kondomi zbog povećane mogućnosti puknuća
Povlačenje se provodi jer je proizvođač testiranjem kod navedene serije utvrdio da je pri kraju isteka roka valjanosti mogućnost puknuća proizvoda viša u odnosu na međunarodne standarde kvalitete za muške prezervative od sintetičkih materijala (ISO 23409)

 

Hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) izvijestila je da je od kompanije Reckitt Benckiser Healthcare zaprimila obavijest o povlačenju serije kondoma Durex Real Feel (s rokom valjanosti do januara 2021) zbog povećane mogućnosti puknuća.

 

„Povlačenje se provodi jer je proizvođač testiranjem kod navedene serije utvrdio da je pri kraju isteka roka valjanosti mogućnost puknuća proizvoda viša u odnosu na međunarodne standarde kvalitete za muške prezervative od sintetičkih materijala (ISO 23409).

 

Korisnici imaju pravo na povrat novca

 

Korisnici koji imaju proizvod Durex Real Feel kondomi serije 1000427067 upućuju se da, radi povrata novca, navedeni proizvod vrate na prodajno mjesto na kojem je kupljen“, stoji u saopćenju.

 

Veleprodajna i maloprodajna mjesta koja na zalihama imaju navedenu seriju proizvoda HALMED upućuje da, radi povrata proizvoda, kontaktiraju referentne osobe proizvođača za Republiku Hrvatsku.

 

Ističu i da u Hrvatskoj do sada nije zaprimljena ni jedna prijava štetnog događaja vezanog uz medicinski proizvod Durex Real Feel kondomi.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!