Kolone duge više od 30 kilometara

Ovakav kolaps u srcu Dalmacije ne pamte ni najstariji: Cijeli grad u izolaciji, od Makarske do Splita trebaju tri sata

Hronika23.07.18, 18:50h

Ovakav kolaps u srcu Dalmacije ne pamte ni najstariji: Cijeli grad u izolaciji, od Makarske do Splita trebaju tri sata
Prema podacima Google Mapsa, radi se o jednom od najvećih prometnih čepova na svijetu u ovom trenutku

 

Kako izgleda prometna infrastruktura temeljena na 30 godina obećanja i gotovo ništa konkretnog rada svakog ljeta mogu se uvjeriti stanovnici šire splitske okolice, piše Slobodna Dalmacija.

 

Prometni čepovi koji onemogućavaju normalan život za njih su postali dio svakodnevnice, a jedan od najekstremnijih primjera nesnosnih gužvi dogodio se ovog ponedjeljka kada se kolona između Splita i Omiša protegla na nevjerovatnih 30-ak kilometara, piše Slobodna Dalmacija.

 

Prema podacima Google Mapsa, radi se o jednom od najvećih prometnih čepova na svijetu u ovom trenutku te vozačima za put od Makarske do Splita trenutno treba više od tri sata. Kolona prema Splitu iz smjera Dubrovnika proteže se praktički do Omiša i dugačka je oko 20 kilometara, a na ovaj čep nadogradio se i onaj na južnom ulazu u Omiš gdje je kolona dugačka oko 5 kilometara.

 

Očekivano, sam Omiš je trenutno u potpunoj prometnoj izolaciji s kolonama od otprilike pet kilometara na oba ulaza u grad (iz smjera Splita i iz smjera Makarske). Podsjetimo, rješenje za nesnosne gužve koje paraliziraju život šire splitske okolice je brza cesta Solin-Omiš čiju izgradnju brojne vlasti obećavaju još od devedesetih godina, a najnovija projekcija je da će biti gotova daleke 2023. godine.

 

Više fotografija saobraćajnog haosa pogledajte OVDJE:

 

(slobodnadalmacija.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

*****************

Pogledajte bonus video!

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook