nakon izjava ministra sigurnosti bih

'Čiste izmišljotine': Lukač odbacio Mektićeve tvrdnje da vrh MUP-a RS 'dila drogu'

Front21.07.18, 13:23h

'Čiste izmišljotine': Lukač odbacio Mektićeve tvrdnje da vrh MUP-a RS 'dila drogu'
Pozvao je Mektića da svoje “čvrste argumente” dostavi direktoru SIPA-e Perici Staniću, koja je upravna organizacija u njegovom ministarstvu te da ispitaju sve u vezi njegovih navoda, jer za to ne moraju da čekaju oktobar
 
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač odbacio je danas kao apsolutnu laž tvrdnju ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da “vrh MUPRS-a dila drogu”. 
 
 
Ocijenivši da su Mektićevi navodi čiste izmišljotine, Lukač je pozvao Tužilaštvo RS-a da pozove i uzme izjavu od Mektića, za koga navodi da je ovim tvrdnjama počinio krivično djelo lažno prijavljivanje i da za to mora odgovarati. 
 
 
"Cirkusnom predstavom" nazvao je Mektićev sinoćni istup na BN televiziji u kojem je ustvrdio da vrh MUPRS-a “dila drogu” i da “on ima za to čvrste argumente, ali samo mu treba da Savez za promjene dobije podršku u oktobru na izborima da bi on mogao da se obračuna s kriminalom u RS-u”. 
 
 
-Ako čovjek na poziciji ministra sigurnosti BiH sa čvrstim argumentima o 'dilanju droge', kao što on kaže, nema mogućnosti da pokrene postupak o kriminalu, onda je potpuno nesposoban ili je samo lažov bez ikakvog argumenta koji i dalje pokušava da blati institucije RS, kao i ranije - naveo je entitetski ministar unutrašnjih poslova. 
 
 
Pozvao je Mektića da svoje “čvrste argumente” dostavi direktoru SIPA-e Perici Staniću, koja je upravna organizacija u njegovom ministarstvu te da ispitaju sve u vezi njegovih navoda, jer za to ne moraju da čekaju oktobar. 
 
 
Dodajući da je ovo “jednan od Mektićevih nebrojenih pokušaja da uruši kredibilitet institucija i same RS”, Lukač je u pisanom odgovoru naveo "da su se pokazale neutemeljene i ranije priče o paravojnim i parapolicijskim jedinicama, kojima je nanesena ogromna štetu RS-u na unutrašnjem i međunarodnom planu".
 
 
(FENA/mr)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook