Akcija 'Petrol Line'

Detalji zapljene rekordnih 665 kg skanka u Neumu: Cisternu sa drogom otkrila česta putovanja

Hronika19.07.18, 08:20h

Detalji zapljene rekordnih 665 kg skanka u Neumu: Cisternu sa drogom otkrila česta putovanja
Prema operativnim podacima, skank, koji je zaplijenjen u akciji "Petrol Line", a koju je realizovala Državna agencija za istage i zaštitu (SIPA), vožen je iz Crne Gore za Hrvatsku, preko Neuma, gdje je i pronađen

 

Rekordnih 665 kilograma skanka, čija se vrijednost procjenjuje na milionski iznos, zaplijenila je policija u Neumu, nakon što tu drogu, sakrivenu u cisterni kojom se inače vozi gorivo, vjerovatno zbog mirisa nafnih derivata nije uspio nanjušiti policijski pas na graničnom prelazu Karasovići.

 

Ovaj kamion dubrovačkih registarskih oznaka, kako saznajemo, u posljednje vrijeme često je putovao iz Hrvatske u BiH i Crnu Goru, zbog čega ga je policija pratila, jer je bio sumnjiv, a ispostavilo se da su sumnje opravdane, prenose Nezavisne.

 

Prema operativnim podacima, skank, koji je zaplijenjen u akciji "Petrol Line", a koju je realizovala Državna agencija za istage i zaštitu (SIPA), vožen je iz Crne Gore za Hrvatsku, preko Neuma, gdje je i pronađen.

 

- Prije nego što su tu drogu otkrili pripadnici SIPA, cisterna je iz Crne Gore ušla u Hrvatsku preko graničnog prelaza Karasovići. Tu je pregledana uz pomoć policijskog psa, koji ogromne količine skanka nije otkrio najvjerovatnije zbog mirisa nafte - pojašnjava izvor upućen u detalje istrage.

 

Kamion je, tako, prošao tu kontrolu te nešto kasnije ušao u BiH, da bi zatim ponovo preko Neuma nastavio ka ostatku Hrvatske, ali je zaustavljen u utorak naveče.

 

- Policajci SIPA su tu pretresli teretno vozilo, kojim je upravljao državljanin BiH i Hrvatske. Tokom pretresa pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke samsung, kao i 89 vreća u kojima je bila materija koja asocira na kanabis, ukupne težine oko 665 kg - saopštili su iz SIPA.

 

Dodali su da je droga bila namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Evrope.

 

- Vozač kamiona je uhapšen te će, nakon krim-obrade, biti predat tužiocu Tužilaštva BiH - naveli su iz SIPA te dodali da su u ovoj akciji, okončanoj jednom od najvećih zapljena droge u BiH, imali pomoć i Granične policije BiH i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

Iz Tužilaštva BiH rekli su da je krijumčarena droga otkrivena u cisterni dubrovačkih registarskih oznaka.

 

- Zaplijenjena količina skanka je najveća zaplijenjena količina droge u posljednjih nekoliko godina, koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže milionski iznos - naveli su iz Tužilaštva BiH.

 

Izvor blizak istrazi kazao je da su vreće, u kojima je skrivan skank, a koje su pronađene u cisterni, bile obmotane aluminijumskom folijom.

 

- Skank je bio manje-više pripremljen za prodaju, odnosno rasparčan na kilogram ili manje količine - pojašnjava policijski izvor te dodaje da je policajcima trebalo dosta vremena da drogu istovare, što dovoljno govori o kojoj je količini riječ.

 

Prema podacima iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, taj kamion je registrovan za prevoz opasnih supstanci (naftnih derivata), a u vlasništvu je firme iz Metkovića.

 

- Vozilo je bilo stalno u našem nadzoru. Prema našim evidencijama, u utorak je oko 1.40 išao za Crnu Goru pun goriva, a vratio se u 17 časova - rekli su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te dodali da tokom kontrole na carini kamion prilikom vaganja ni po čemu nije odstupao od carinske deklaracije.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!