VIDEO/ Velika akcija SIPA-e u Neumu

Uhapšeni državljani RH i BiH: U cisterni pronađeno čak 620 kilograma 'skunka', pogledajte kako to izgleda!

Hronika18.07.18, 10:50h

Uhapšeni državljani RH i BiH: U cisterni pronađeno čak 620 kilograma 'skunka', pogledajte kako to izgleda!
Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga bila je namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak navečer na području općine Neum realizirali su operativnu akciju kodnog naziva "Petrol Line", u kojoj su izvršili pretres teretnog motornog vozila, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te tom prilikom pronašli 665 kilograma opojne droge Cannabis sativa. 

 

U pretresu su pronađena i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke Samsung i 89 vreća u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis sativa, ukupne težine oko 665 kilograma, izvijestili su u srijedu iz SIPA-e. 

 

Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga bila je namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe. 

 

Zapljena je izvršena na području Neuma, nakon čega je izvršen pretres i uhapšena jedna osoba, državljanin R Hrvatske i BiH. 

 

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole cisterne dubrovačkih registarskih oznaka,  u kojoj je vršen prijevoz opojne droge iz R Crne Gore u R Hrvatsku, a bila je namijenjena zapadnom narko-tržištu. 

 

Zaplijenjena količina opojne droge marihuana „skank“ je najveća zaplijenjena količina droge u posljednjih nekoliko godina,  koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže milionski iznos. 

 

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac će donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom. 

 

- Ta akcija pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i policijskih agencija BiH da se suprotstave međunarodnim organiziranim kriminalnim grupama koje krijumčare velike količine narkotika. 

 

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu - saopćeno je iz tog tužilaštva. 

 

 

(FENA/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook