KAO DA JE I ON OSVOJIO SREBRO

Hrvatski nogometaši ruku pod ruku s Thompsonom, a na kraju se i 'Herceg Bosna' zaorila sa Trga bana Jelačića

Sport16.07.18, 22:30h

Hrvatski nogometaši ruku pod ruku s Thompsonom, a na kraju se i 'Herceg Bosna' zaorila sa Trga bana Jelačića
Ukrcao se negdje usput u otvoreni autobus koji je prevozio reprezentativce i putem pozdravljao građane baš kao da je i sam osvojio srebro u Moskvi

 


Euforično slavlje koje su građani Hrvatske priredili danas svojim nogometašima moglo je proći i bez kontraverznog detalja - Marka Perkovića Thompsona. Međutim, nije... Ne samo da je provokativni pjevač bio dio zabave u centru grada, već je bio uz Vatrene i tokom puta od aerodroma do velike bine na Trgu bana Jelačića.  


Ukrcao se negdje usput u otvoreni autobus koji je prevozio reprezentativce i putem pozdravljao građane baš kao da je i sam osvojio srebro u Moskvi. 


Po ocjeni mnogih, Thompson je takvim svojim postupanjem uspio zasjeniti čak i hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koju su mediji prozivali da svojim pojavljivanjem i ponašanjem pokušava oteti slavu nogometašima i dobiti političke bodove, piše RSG.


Marginalni desni portali tražili su tokom dana da Thompson i pjeva na dočeku na Trgu bana Jelačića, na kojem nisu bili predviđeni ni pjevači ni političari, nego samo srebrni reprezentativci. Prozivali su i premijera Plenkovića uz poruku da nema šta određivati ko će tamo pjevati. Iz Vlade su pak demantirali da imaju bilo kakve veze sa programom, navodeći da su za njega odgovorni grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez.


No, ko god da je odgovoran, oni koji su večeras bili na svečanom dočeku, a i oni koji su višesatnu navijačku euforiju pratili putem malih ekrana, mogli su se i sami uvjeriti da je Thompson na kraju ipak zapjevao, a da se sa svečane bine gromoglasno zaorilo "Herceg Bosno srce ponosno...". 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook