Nakon skoro dvije godine

Vraća li se slučaj 'Dženan Memić' na početak: Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice!

Hronika16.07.18, 12:25h

Vraća li se slučaj 'Dženan Memić' na početak: Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice!
Ono što je obilježilo ovaj slučaj i suđenje dugo skoro dvije godine jeste što su Tužilaštvo KS i oštećeni (porodica Memić) bili na suprotnim stranama

 

Predsjedavajući Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović danas je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memić, javlja agencija Patria.

 

Ljubo Seferović će se odlukom Suda odmah pustiti na slobodu. Seferović je, nakon što su ga izveli iz sudnice na pitanje novinarke agencije Patria da li je sretan što je oslobođen klimnuo je glavom uz osmijeh.

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo optužilo je Ljubu Seferovića za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. Bekrija Seferović optužen je za krivično djelo sprečavanja dokazivanja iz člana 349. stav 2. Krivičnog zakona FBiH. 


Ono što je obilježilo ovaj slučaj i suđenje dugo skoro dvije godine jeste što su Tužilaštvo KS i oštećeni (porodica Memić) bili na suprotnim stranama. 

 

Dženanov otac od početka tvrdi da je njegov sin ubijen, te da je saobraćajna nesreća samo farsa koja je imala cilj nekoga zaštititi. Od 8. februara 2016. godine porodica Memić traga za istinom o Dženanovoj smrti. 

 

Način na koji je zadobio povredu glave od koje je preminuo 15. februara 2016. godine još nije rasvijetljen. Porodica Memić najavila je podnošenje krivičnih prijava protiv svih tužilaca koji su radili na ovom slučaju, a bilo ih je devet uključujući glavnu tužiteljicu Dalidu Burzić. Dvoje tužilaca u toku trajanja postupka napustilo je Tužilaštvo KS. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook