Znate li gdje je najjeftinije gorivo u BiH?

Na nekim benzinskim pumpama cijena goriva i ispod dvije marke, a sve zbog blizine dvije velike rafinerije...

Biznis Klub14.07.18, 11:49h

Na nekim benzinskim pumpama cijena goriva i ispod dvije marke, a sve zbog blizine dvije velike rafinerije...
Iz Odbora distributera podsjećaju da se cijene nafte i naftnih derivata formiraju na osnovu rafinerijske cijene, cijene troškova transporta, kao i ostalih zavisnih troškova

 

Cijene nafte i naftnih derivata najniže su u Semberiji zbog blizine dvije velike rafinerije u Brodu i Pančevu i mogućnosti kupovine u rafineriji u kojoj je cijena povoljnija, rečeno je u Odboru distributera nafte i naftnih derivata Područne privredne komora Bijeljina. 

 

- Drugi razlog je da veliki broj distributera u vrijeme žetve smanji maržu na minimum, da bi zadržali svoje kupce i podigli njihovo zadovoljstvo - navode naftaši. 

 

Na nekim benzinskim pumpama u Bijeljini cijena goriva je trenutno i ispod dvije marke. 

 

Iz Odbora distributera podsjećaju da se cijene nafte i naftnih derivata formiraju na osnovu rafinerijske cijene, cijene troškova transporta, kao i ostalih zavisnih troškova. 

 

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, za šest mjeseci ove godine naplaćeno je 224 miliona KM prihoda po osnovu akciza ili posebnih poreza na naftu i naftne derivate. 

 

Uz to je naplaćeno ukupno 271 milion putarine, od čega 165 miliona KM posebne putarine za izgradnju auto-puteva i 106 miliona KM putarine za održavanje puteva.

 

 

(Indikator, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!