IMA LI SANKCIJA ZA OTVORENI GOVOR MRŽNJE

Šta o zloglasnoj izjavi Rajka Vasića misli Milorad Dodik? Jeziva poruka člana SNSD-a i dalje odzvanja...

Front13.07.18, 15:40h

Šta o zloglasnoj izjavi Rajka Vasića misli Milorad Dodik? Jeziva poruka člana SNSD-a i dalje odzvanja...
Zanimljivo je da je upravo Milorad Dodik jedan od najglasnijih zagovornika sankcionisanja govora mržnje na društvenim mrežama, zbog čega se u Republici Srpskoj sprovode privođenja i zbog, spram Vasićevog zloglasnog komentara, sasvim bezazlenih izjava

 

 

Brojne reakcije uslijedile su nakon zastrašujuće izjave člana Glavnog odbora SNSD-a Rajka Vasića i bivšeg generalnog sekretara SNSD-a, objavljene na Twitteru 10. jula, uoči 23. godišnjice genocida u Srebrenici, od zgražavanja do zahtjeva za krivičnom odgovornošću.
 

Podsjećamo, Vasić je napisao jezivu rečenicu: "Nešto mislim. Ako toliko volite taj Genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku"!


Hoće li Rajko Vasić (konačno) snositi posljedice za otvoreno sijanje mržnje na društvenim mrežama i pozivanje na novo nasilje, znat će se nakon što SIPA i državno tužilaštvo odrade svoj posao. Ali, šta o izjavi istaknutog člana svoje stranke misli prvi čovjek SNSD-a i RS-a Milorad Dodik?

 
- Stav Rajka Vasića je njegov lični, stavovi i politike SNSD-a se ne plasiraju putem bilo čijeg naloga na društvenim mrežama. Da sam smatrao da je potrebno o toj temi izlaziti sa takvim stavovima, to bih uradio lično ili bi SNSD zvanično zauzeo takav stav. Kada je u pitanju ovolika medijska pažnja koja se tome pridaje, smatram da je očigledno riječ o jeftinom politikantstvu u kojem se pokušava izmisliti nepostojeća dimenzija i jednom ličnom stavu dati značaj i težinu i iskoristiti to za napad na SNSD pa i institucije RS - rekao je Dodik u izjavi za N1.

 

Inače, zanimljivo je da je upravo Milorad Dodik jedan od najglasnijih zagovornika sankcionisanja govora mržnje na društvenim mrežama, zbog čega se u Republici Srpskoj sprovode privođenja i zbog, spram Vasićevog zloglasnog komentara, sasvim bezazlenih izjava. No, aršini očito nisu isti za sve, pogotovo ako na meti nije predsjednik RS-a!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook