Planiraju proteste ispred zgrade Vlade

Sindikat radnika u zdravstvu u KS-u: Polusatni štrajk upozorenja 16. jula

Hronika13.07.18, 14:29h

Sindikat radnika u zdravstvu u KS-u: Polusatni štrajk upozorenja 16. jula
Podsjećaju da će polusatni štrajk upozorenja biti održan u svim osnovnim sindikalnim organizacijama Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo na način da će članovi tog sindikata (u vrijeme pauze u toku radnog dana) izaći ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni

 

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo najavio je da će polusatni štrajk upozorenja biti održan 16. jula u vrijeme pauze u toku radnog dana (tj. od 10.30 do 11.00 sati), a ne kako je prvobitno bilo odlučeno 17. jula. 

 

Kako ističu u saopćenju za javnost Odluka o organiziranju polusatnog štrajka upozorenja izmijenjena je 12. jula ove godine, na vanrednoj sjednica Glavnog odbora Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u. 

 

Navode da „razlog za promjenu dana održavanja polusatnog štrajka upozorenja Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u jeste što je Sindikat doktora medicine i stomotologije KS najavio štrajk upozorenja za isti dan i u isto vrijeme“. 

 

- Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u promijenio je dan održavanja polusatnog štrajka upozorenja s obzirom da članovi tog sindikata imaju različite interese i zahtjeve prema Vladi KS, u odnosu na interese i zahtjeve Sindikata doktora medicine i stomatologije KS - navodi se. 

 

Podsjećaju da će polusatni štrajk upozorenja biti održan u svim osnovnim sindikalnim organizacijama Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo na način da će članovi tog sindikata (u vrijeme pauze u toku radnog dana) izaći ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni. Razlozi i ciljevi polusatnog štrajka upozorenja su, kako se navodi, neizmijenjeni.   

 

Iz Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo obavještavaju članove i javnost da je Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donio i zaključak da se pokrenu i aktivnosti na organiziranju mirnih protesta ispred zgrade Vlade KS. 

 

- Odluke o poduzimanju daljih aktivnosti koje imaju za cilj zaštitu i poboljšanje radno - pravnog i ekonomsko - socijalnog statusa svih radnika u oblasti zdravstva u Kantonu Sarajevo (članova ovog sindikata) Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donijet će nakon 20. jula kad ističe rok za imenovanje člana mirovnog vijeća ispred predstavnika poslodavaca, odnosno Vlade Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju tog sindikata.

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!