SPEKTAKLI/ Evo gdje možete kuputi karte muzički događaj ljeta

Ko bi rek'o čuda da se dese, za 10KM da slušamo Halida i Helem Nejse

Žurnal12.07.18, 18:39h

Ko bi rek'o čuda da se dese, za 10KM da slušamo Halida i Helem Nejse
Sama najava velikog muzičkog koncerta Halida Bešlića i grupe Helem nejse na Velikom sajmištu(Hala Fering), izazvala je velike interese kod publike, kako u Gračanici, gdje će se održati koncert , tako i u okolnim gradovima (Tešanj, Doboj , Srebrenik , Gradačac, Tuzla, Lukavac), ali i kod dijela publike dijaspore koji su trenutno tu i uživaju u svom godišnjem odmoru. Evo gdje možete nabaviti karte!

 

 

Spektakularni koncert, koji će se održati 27. jula će označiti novu epohu u  kultuno-zabavnom životu Gračanice. Prvi javni  koncert velike zvijede Halida Bešlića u BiH nakon nekoliko godina  bit će održan na Velikom sajmištu (Hala Fering), koja će specijalno za tu priliku biti preuređena u koncertnu dvoranu sa najmodernijim razglasom i rasvjetom, LED ekranima i specijalnim efektima. Kao specijalni gosti na koncertu će se po prvi put predstaviti i Helem Nejse, fenomenalna rep grupa iz Sarajeva kojem popularnost raste iz dana u dan.

 

Ulaznice za ovaj spektakl mogu se kupiti po cijeni od 10KM za parter i 30KM za VIP zonu i to na slijedećim prodajnim mjestima: BKC Gračanica, Tržni centar ETNA, te na prodajnim mjestima i online prodaji portala kupikartu.ba.

 

 

 Ovaj koncert stiže nakon što je velika bosanskohercegovačka muzička zvijezda Balkana, Halid Bešlić, objavio novi spot za pjesmu “Taman je”, koji se premijerno počeo prikazavati tokom prijenosa Svjetskog prvenstva na BHT-u i koji je već postao hit na You Tube-u i društvenim mrežama. Pjesma i spot su i najava za njegov novi album, ali i veliki ljetni koncert koji će ova velika zvijezda održati 27. jula na Velikom sajmištu u Gračanici. 

 

Budući da je ovo prvi javni koncert Halida Bešlića  nakon nekoliko godina, bit će to veliki muzički događaj za čitavu regiju, od Doboja i Tešnja do Tuzle i okolnih gradova. Do sada je publika ovu veliku zvijezdu imala priliku slušati rame uz rame sa mnogim drugim zvijezdama, poput  Severine, Arsena Dedića, pokojnog Kemala Montena, Mladena Vojičića Tife  i mnogim drugim muzičkim zvijezdama s kojima je Bešlić imao zajedničke nastupe i koncerte. Međutim, ovaj put, muzička legenda se odlučila za potpuno drugačiji koncert. Na Halidovom velikom koncertu, publika će osim Bešlića imati priliku poslušati popularnu rep grupu „Helem nejse“.

 

 

Halid ne krije zadovljoljstvo što će zajedno sa njim nastupiti „Helem Nejse“, a svoje zadovljoljstvo ne kriju ni članovi grupe i oni, umjesto izjavom, odgovaraju u svome stilu – „Ko bi reko čuda da se dese, da sa Halidom svira Helem Nejse/ U Gračanicu ja ću poć, i na koncert Halidov ću doć“.
Ovaj veliki ljetni koncert  u Gračanici treba da spoji  iskustvo i dugogodišnju popularnost velike zvijezde sa mladošću i inovativnim stilom grupe „Helem nejse“. Zajedno kažu i poručuju –  zašto  ne probati ukrstiti svoju muziku, različitu generacijsku publiku i spojiti se na bosanski način u muzičkim razlikama. Organizator koncerta je najstarija muzička kuća u BiH, Sarajevodisk, dok je suorganizator općina Gračanica i nekoliko uspješnih privatnih firmi iz ovoga  i okolnih gradova.

 

Ovaj koncert ne bi bio tako veliki događaj da nije partnera i medijskih pokrovitelja. Medijski pokrovitelji , koji će uveličati ovaj koncert su: Face TV, TV1, Radio Kameleon, DEPO Portal, BKC Gračanica/Radio Gračanica, RTVTK, Radio Zos, Radio Džungla, Radio Studio D i Štamparija Cicerprom.

 

(DEPO Portal/ms)

 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook