za koji će se angažman odlučiti

Vaha može birati između četiri reprezentacije, a najbliži je...

Sport09.07.18, 20:11h

Vaha može birati između četiri reprezentacije, a najbliži je...
S predsjednikom alžirskog saveza Keiredinom Zečijem već se sastao, a još oklijeva zbog nekih detalja koji nemaju veze s finansijskim aspektom ugovora

 

Vahid Halilhodžić još čeka novi angažman nakon što je uoči SP-a dobio otkaz na mjestu selektora reprezentacije Japana iako je tu reprezentaciju odveo u Rusiju. Ali ponuda mu ne manjka, a najviše ga intrigira povratak na poziciju na kojoj je već bio. Vahu ponovo želi Nogometni savez Alžira, koji bi ga rado vratio na mjesto izbornika.

 

Halilhodžić je preuzeo Alžir nakon rastanka s Dinamom 2011. godine te ga odveo na Afrički kup nacija, ali takmičenje je završio već u grupi. Ipak, Alžirci su ga zadržali, a on im je zahvalio plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, na kojem je Alžir prvi put u historiji prošao grupu prije nego što je u osmini finala tek u produžecima pao protiv kasnijeg prvaka Njemačke, prenosi 100posto.

 

 Osim iz Alžira, Vaha navodno ima ponude reprezentacija Južne Koreje, Egipta i Maroka. S predsjednikom alžirskog saveza Keiredinom Zečijem već se sastao, a još oklijeva zbog nekih detalja koji nemaju veze s finansijskim aspektom ugovora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

***********************

Pogledajte bonus video!

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook