FOTO/ Utočište za vrijeme najveće životne oluje

FK Sarajevo pokrovitelj apartmana u Roditeljskoj kući: 'Igramo' za to da naši mališani pobijede rak

Hronika09.07.18, 12:54h

FK Sarajevo pokrovitelj apartmana u Roditeljskoj kući: 'Igramo' za to da naši mališani pobijede rak
Svojom posjetom Roditeljskoj kući su pokazali dječici i roditeljima da su tu, da žele biti njihov oslonac, da igraju za isti tim, za tim koji se hrabro bori protiv raka. Za tim koji je spreman za pobjedu

 

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i Roditeljska kuća svojim vrijednim radom i trudom stječu sve više prijatelja. Odnosno, djeca oboljela od raka i njihove porodice dobijaju sve više i više podrške koja im je neophodna kako bi što lakše pretrpjeli teški period svojih života. 

 

Novo pojačanje u redu prijatelja Roditeljske kuće je i FK „Sarajevo“. Svojom posjetom Roditeljskoj kući su pokazali dječici i roditeljima da su tu, da žele biti njihov oslonac, da igraju za isti tim, za tim koji se hrabro bori protiv raka. Za tim koji je spreman za pobjedu.

 

roditeljska-kuca-fk-sarajevo

 

U posjetu u Roditeljsku kuću došla je delegacija FK Sarajevo sa direktoricom Sabrinom Buljubašić i šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem na čelu. Proveli su jedno divno popodne družeći se sa djecom, nasmijavajući ih, te u razgovoru s roditeljima rekli su da su došli s namjerom da učvrste njihovo prijateljstvo i da u njima imaju oslonac i prijatelja za cijeli život.

 

Pored velike potpore koju su iskazali roditeljima i mališanima oboljelim od raka, izrazili su spremnost i inicijativu za dugoročnom saradnjom sa Udruženjem „Srce za djecu“, a za početak su odlučili i objavili da će biti pokrovitelj jednog od apartmana na tri godine. To znači da Roditeljsku kuću neće izgubiti oni kojima je ona drugi dom i utočište za vrijeme najveće oluje. 

 

„Imati podršku od ovako divnih ljudi i kolektiva je zaista velika sreća za nas. Ja vjerujem da ćemo biti jedan odličan tim u borbi protiv raka i podršci našoj djeci i roditeljima, kojima je podrška zaista istinski potrebna. 'Igramo' za isti cilj, „igramo“ jako za istu pobjedu. „Igramo“ za to da naši mališani uz nas pobijede rak, a u toj borbi prođu što bezbolnije i lakše, te prođu kroz nju sa osmijehom na licima“, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook