I Sebija Izetbegović jedan od kandidata

Predsjedništvo SDA utvrdilo liste: Pročitajte ko su kandidati za opće izbore

Front06.07.18, 11:57h

Predsjedništvo SDA utvrdilo liste: Pročitajte ko su kandidati za opće izbore
Potpredsjednik SDA Asim Sarajlić po završetku sjednice je istakao da nije bilo mnogo izmjena na sjednici Predsjedništva u odnosu na ono što je Kadrovska komisija dostavila

 

Nakon višesatne sjednice Predsjedništva SDA donesena je odluka o imenima kandidata ove stranke za opće izbore 2018. godine.

 

Potpredsjednik SDA Asim Sarajlić po završetku sjednice je istakao da nije bilo mnogo izmjena na sjednici Predsjedništva u odnosu na ono što je Kadrovska komisija dostavila.

 

- Mi smo dali saglasnost za liste iz oba bh. entiteta. Liste za državni Parlament će nositi Edin Mušić, Denis Zvizdić, Nermin Mandra, Safet Softić, a izbornu jedinicu iz RS-a nosi zamjenik predsjednika stranke Adil Osmanović - kazao je Sarajlić, koji će biti jedan od nosilaca listi za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

 

Osim Sarajlića, liste će predvoditi Rahim Gadžić, Ibrahim Zukić, Denijal Tulumović, Miralem Galijašević, Mirsad Zaimović, Eldar Čomor, Melika Mahmutbegović, Osman Ćatić, Vildan Hadžić.

 

Na listi za federalni Parlament također će biti Sebija Izetbegović, koja je druga na listi izborne jedinice iz Kantona Sarajevo, kao i Kenela Zuko, Amor Mašović, Muhamed Kozadra, Amar Dovadžija, Almira Ćosić-Avdić, Anela Kestendžić, Berminka Hrelja i Edin Mirvić.

 

Sarajlić je kazao kako će za Narodnu skupštinu RS-a nosioci listi biti Edin Ramić, Senad Bratić, Esad Sajkić, Senad Muhardarević, Muhamed Dugalija i Ibrahim Drljević.

 

Za Skupštinu Kantona Sarajevo nosilac liste je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, a na listi će se naći i Jasmina Tokić-Biščević, Mirza Čelik, Aljoša Čampara, Amra Hasagić, Mahir Dević i Sabahudin Delalić.

 

Kada je u pitanju Skupština Tuzlanskog Kantona, nosilac liste je Bego Gutić.

 

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook