Na popularnom kupalištu zatekao nevjerojatan prizor

Strava na Jadranu: 'Zakunja san, a kad san otvorija oči, doživija san šok! Zmije su izlazile iz stina!'

Lifestyle06.07.18, 10:34h

Strava na Jadranu: 'Zakunja san, a kad san otvorija oči, doživija san šok! Zmije su izlazile iz stina!'
Uberem malo ispod nje još jednu, a onda skužim da Francuzi pokazuju iza mene. Iza mene se na stini nalazila treća! - ispričao je ovaj Splićanin, koji je proslijedio i fotografije koje je uspio snimiti usprkos šoku i nevjerici


Niko se živ ne bi želio naći u koži Splićanina koji se jučer poslijepodne, kupajući se na poznatom splitskom kupalištu, na stijenama između Zvončaca i plaže Ježinac, suočio sa - zmijama!


I to ne jednom, ne dvije, nego čak tri migoljava stvora nalazila su se oko njega u trenu kad su ga, zadrijemalog u hladovini, probudili uznemireni glasovi, piše Slobodna Dalmacija.


- Otvara san oči i čuja oko sebe ljude koji govore nešto na francuskom. Podiga san se u sjedeći položaj i nisam virova šta vidim ispred sebe: zmiju koja je povirila iz kamena, onako se uspravila u motu kobre, i gleda okolo! Uberem malo ispod nje još jednu, a onda skužim da Francuzi pokazuju iza mene. Iza mene se na stini nalazila treća! - ispričao je ovaj Splićanin, koji je proslijedio i fotografije koje je uspio snimiti usprkos šoku i nevjerici.

 

jadran-zmije-2


Tu se kupam godinama


- Na onom potezu između Zvončaca i Ježinca kupam se godinama, naravno da nisan ima pojma da se tu može ukazati bilo kakva zmija, niti mi je ikad itko nešto slično ispričao... - kazuje nam Splićanin Paško R.


- Već mi je uobičajeni mot doć posli posla, isplivat se dobro i zna mi se dogodit da me posli omami popodnevni drijemež, nije mi bilo guštije stvari nego mu se prepustiti! Sad više nisam siguran u to! - smije se sagovornik Sl. Dalmacije.


Kaže i kako mu je intiuitivno bilo jasno da nije riječ o zmijama otrovnicama, djelovale su mu više "onako poljske".


Šilac se pojavljuje na kamenitim obalama


Koliko se može pretražiti na internetu, čini se da bi mogla biti riječ o zmiji šilcu, latinskog naziva Latyceps Najadum Dahlii, koji voli suha, kamenita staništa, ponekad s grmljem i nešto guste vegetacije po kojoj se penje.


Pojavljuje se na čistinama, u šumama, kraj obraslih zidova, te na kamenitim obalama, što odgovara kupalištu gdje je snimljen.


Šilac je, podaci kažu, aktivan danju i vrlo brz u usporedbi s ostalim poljaricama. Može ugristi kad ga se primi, ali nije otrovan za ljude. Za razliku od većine zmija, ne sikće.


Tako da kad krene po sikama gradskih plaža tražiti guštere, kojima se, među ostalim, hrani, ni zvuk ne može pripremiti opuštenog kupača...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook