otac nastradale 17-godišnjakinje i povrijeđene Ajle

Neutješni Vahidin Oruč kroz suze: Spremale su se od 12 sati, veselile, rezervisale u restoranu, ali nisu stigle...

Hronika03.07.18, 09:25h

Neutješni Vahidin Oruč kroz suze: Spremale su se od 12 sati, veselile, rezervisale u restoranu, ali nisu stigle...
Vahidin nam priča da je Ajla odlučila dan ranije proslaviti rođendan, jer je petkom manja gužva te zbog koncerta Marije Šerifović na Koševu


- Trebao je biti dan veselja, ali je bio dan žalosti. Prijatelju, valja nastaviti živjeti – ovim je riječima, brišući suze s lica, počeo je razgovor za Dnevni Avaz Vahidin Oruč, neutješni otac nastradale Lejle (17) i teško povrijeđene Ajle (18).

 

U stravičnoj nesreći koja je potresla građane Bosne i Hercegovine, život su izgubile i njihove prijateljice Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18), dok je teško povrijeđen Almir Ejubović (20), koji je, vozeći terenac BMW X5 brzinom od 244 kilometra na sat, udario u metalni stub na autoputu.

 

Zla sudbina

 

Vahidin nam priča da je Ajla odlučila dan ranije proslaviti rođendan, jer je petkom manja gužva te zbog koncerta Marije Šerifović na Koševu.

 

- Spremale su se od 12 sati, veselile su se punoljetstvu... Rezervisali su u nekom kafiću ili restoranu u 18.45 sati, ali nisu nikad stigle... Majka Ajle Ibrice pozvala je moju suprugu i kazala da je na internetu vidjela smrskano vozilo i da po izgledu misli da je ono u kojem su one otišle... Ja ništa nisam čekao niti nekoga zvao, spremio sam se i pravo u KUM. Imao sam šta da vidim i čujem - govori nam Vahidin.


 
Naš razgovor prekidali su brojni pozivi na Vahidinov mobitel. Zovu sa svih strana, svi žele izraziti saučešće, ublažiti bol nesretnom ocu...

 

- Šta da ti kažem… Život ti se promijeni za sekundu. Supruga je na tabletama. Ona je otišla u bolnicu kod Ajle – govori potreseni Vahidin.

 

Prema njegovim riječima, Lejla je davala znake života te je prvo prevezena u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulak Nakaš”, a potom u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

 

- Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali je treći put nisu uspjeli reanimirati – kaže Vahidin.

 

On nam je otkrio da je Ajla Ibrica bila u vezi s Ejubovićem i da isprva on uopće nije trebao da ih vozi, ali se upetljala zla sudbina.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook