Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH

Bošnjačke stranke šalju lošu poruku ignorirajući Odluku Ustavnog suda

Front02.07.18, 19:26h

Bošnjačke stranke šalju lošu poruku ignorirajući Odluku Ustavnog suda
Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta FBiH bez hrvatskih zastupnika usvojio je Zakon o izbornim jedinicama, a danas je Klub bošnjačkog naroda zatražio hitno sazivanje sjednice Doma naroda po tom pitanju

 

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović smatra kako bošnjačke stranke šalju vrlo lošu poruku ignorirajući Odluku Ustavnog suda kada je u pitanju donošenje Zakona o izbornim jedinicama Federacije BiH.

 

- Poruka je vrlo loša jer bošnjačke stranke sada traže neka druga rješenja, odnosno zajedno su krenule u jednu aktivnost koja odudara od Odluke Ustavnog suda, a koja je vrlo jasna - izjavio je Čović novinarima u Mostaru u pauzi proširene sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj se razmatraju izborne aktivnosti stranke.

 

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta FBiH bez hrvatskih zastupnika usvojio je Zakon o izbornim jedinicama, a danas je Klub bošnjačkog naroda zatražio hitno sazivanje sjednice Doma naroda po tom pitanju.

 

- Mi ćemo se ponašati sukladno Ustavu kada je u pitanju Dom naroda, a sve s ciljem da pokažemo svima da moramo osigurati legitimne predstavnike tri naroda na svim razinama vlasti, a kako bi stvorili ambijent da nemamo krize nakon izbora. Dat ćemo puni doprinos, ali također nećemo biti naivni i nećemo upasti u zamku da kršimo Ustav ili odredbe Ustavnog suda BiH na bilo koji način - ustvrdio je Čović.

 

Govoreći o sjednici Predsjedništva HDZ BiH i izbornim aktivnostima, Čović je kazao kako prvi dio kampanje formalno završava 15. jula kada počinje drugi dio koji će trajati do 15. septembra nakon čega slijede izborne aktivnosti koje, između ostalog, čine i klasični izborni skupovi.

 

Također je kazao kako će sljedeća sjednica biti održana 23. jula kada bi sve druge tehničke stvari trebali izdogovorati te kako će do tada "imati potvrde za naše liste tako da možemo ići u pripreme kandidata".

 

Što se tiče listi, kazao je kako se išlo s tim da na listama bude izražen broj mladih ljudi, te da odnos, odnosno broj muškaraca i žena bude približan.   

 

- HDZ je zadovoljan trenutnim stanjem na terenu. Ispred nas je još tri mjeseca rada kojim trebamo stvoriti ambijent da izlaznost bude što veća - zaključio je Čović.

 

 O zaključcima sa sjednice Predsjedništva koja je u tijeku javnost će biti informirana putem priopćenja.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook