FOTO/ Nastavak suđenja u srijedu

Neobičan postupak optuženog za smrt mladića: Ljubo Seferović u sudnicu stigao u majici s likom Dženana Memića

Hronika02.07.18, 18:48h

Neobičan postupak optuženog za smrt mladića: Ljubo Seferović u sudnicu stigao u majici s likom Dženana Memića
Mladićev otac otpočetka tvrdi da je njegov sin ubijen i da nije stradao u saobraćajnoj nesreći

 

Prisutne u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu jučer je iznenadio postupak optuženog Ljube Seferovića koji se pojavio u bijeloj majici s likom nastradalog Dženana Memića i natpisom „Pravda za Dženana“.

 

Ljubo Seferović optužen je da je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji kombijem udario Alisu Mutap i Dženana Memića koji je podlegao povredama.

 

Mladićev otac otpočetka tvrdi da je njegov sin ubijen i da nije stradao u saobraćajnoj nesreći.

 

Inače, jučerašnji nastavak suđenja protekao je u ulaganju materijalnih dokaza odbrane, te je Ljubin branilac, advokat Rusmir Karkin, pročitao kompletan izvještaj Ad hok tijela Komisije za sigurnost Kantona Sarajevo, a kojim su utvrđeni propusti i nesavjesno postupanje pojedinih pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo u slučaju „Dženan Memić“.

 

majica-dzenan-memic

Dženanov lik na majici

 

U tom izvještaju je utvrđeno da su otežali i odveli istragu u krivom smjeru. Pojedini su iznosili saznanja da je mladić ubijen drvenim predmetom i da je u svemu učestvovalo zeleno vozilo Clio. Smatra se da nisu savjesno obavili svoju dužnost, a što se odnosi i za nestanak snimaka videonadzora na hotelu "Crystal" na Ilidži.

 

Nakon što je advokat ustvrdio da ima fotokopiju izvještaja Ad hoc tijela, tužilac Sead Kreštalica je rekao da mu je dokaz dostavljen u originalu. Karkin je ustvrdio da tužilac laže, te je pročitao Kreštalicin dopis u kojem ga obavještava da je dobio ovjerenu fotokopiju.

 

Tužilac Kreštalica ukazao je da je Tužilaštvo protiv petorice policajaca navedenih u izvještaju Ad hoc tijela obustavilo istragu, jer nisu utjecali na pravilnu istragu u ovom predmetu.

 

Tužilaštvo je uložilo je dodatne dokaze koji se odnose na Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović. Nastavak suđenja je zakazan za srijedu.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook