DETALJI TRAGEDIJE KOJA JE ŠOKIRALA JAVNOST

Temperatura mu je bila 45 stepeni, mozak mu je bukvalno spržen: Tužna sudbina mladog sportiste koji je umro od ekstazija

Hronika30.06.18, 09:25h

Temperatura mu je bila 45 stepeni, mozak mu je bukvalno spržen: Tužna sudbina mladog sportiste koji je umro od ekstazija
- Ne mogu da vjerujem da je dočekao sudbinu da mu ispred splava pomoć pružaju neznanci, dok su oni koji su bili s njim pobjegli - kaže djevojka Jovana Paunovića

 

 

"Bio je svima dobar drug, osoba sa kojom sam mogla da pričam o svemu. Odbojkaš, kulturan i baš zbog tih manira sam se i zaljubila u njega..."


Ovako priču o Jovanu Punoviću (17), tinejdžeru koji je prošle nedjelje preminuo ispred beogradskog splava usljed velike količine ekstazija u krvi, počinje njegova devojka Andrea Savić (18), piše Blic.rs.


Priča o jezivoj smrti mladog sportiste koji je umro u mukama nakon što je satima ležao sam na pločniku, gdje ga je obezbjeđenje splava izbacilo i ostavilo, šokirala je Srbiju. Međutim, ovom tragedijom najviše su zatečeni njegovi najbliži, budući da, kako kažu, Jovan nikada nije pokazivao znake problematičnog ponašanja niti sklonosti ka drogama, a da stvar bude još čudnija, bio je odbojkaš koji je treninge imao i do pet puta nedeljno.


- Bio je prije svega dobar čovjek, a malo ko to uspe da bude tako mlad. Planirao je da nakon srednje škole upiše Pravni fakultet - kaže Andrea.


Kako kaže, on je bio mladić koji je svojim prijateljima i njoj uvijek prvi dotrčao u pomoć kada je bilo potrebno.


- Uvijek je pokušavao da pronađe rješenje za sve. Svima da pomogne. Ne mogu da vjerujem da je dočekao sudbinu da mu ispred splava pomoć pružaju neznanci, dok su oni koji su bili s njim pobjegli - kaže ona.


Podsjetimo, Paunovića je sa splava izvelo obezbjeđenje jer mu je pozliko od prekomjerne količine narkotika. Oni su ga ostavili na pločniku gdje se mladić tresao u bolovima i bunilu satima. U pomoć su mu pritrčali drugi gosti ovog splava kada su vidjeli u kakvom je stanju. Oni su pozvali policiju i Hitnu pomoć i sat vremena pokušavali da pomognu mladiću kako su znali: držanjem na boku kako se ne bi ugušio svojim jezikom, polivali su ga vodom, pričali mu... Njegovih prijatelja sa kojima je bio na splavu nije bilo nigde. Jedan mladić prišao je i rekao njegovo ime i godine i pobjegao.


Kako kaže porodica stradalog mladića, Jovan nije bio opljačkan niti pretučen na splavu, kako su pojedini mediji pisali.


- Jovan je na Vojnomedicinsku akademiju primljen sa svim svojim stvarima. Tu mu je bio lanac, telefon, sat, a jedino što mu je nedostajao su bili 15.000 dinara, koje su mu izvukli ti koji su mu prodali drogu vidjeviši o kojoj količini novca se radi - kažu njegovi najbliži.


O tome da je bio pretučen, kažu, nemaju saznanja.


- Ono što smo mi vidjeli nije izgledalo kao da je pretučen. Na tijelu nije imao nikakvih vidljivih povreda, ali svakako se čeka nalaz obdukcije koji će to da utvrdi.


Porodica je za Blic ispričala i šta se dogodilo nakon što ga je hitna pomoć odvela sa "25. maja".


- On je primljen sa visokom temperaturom od čak 45 stepeni, i već tada su nam ljekari rekli da je njegovo stanje veoma loše, kao i to da bi zbog toliko visoke temperature mogao da ostane sa teškim oštećenjima na mozgu, i da mu je mozak "bukvalno spržen" - kaže dječakov rođak.


Nakon što su doktori utvrdili da je reč o velikoj količini droge koja je u njegovom sistemu, počelo je spasavanje ovog mladog života.


- Nekoliko puta je bio reanimiran, ali njegovi organi nisu izdržali, otkazali su mu bubrezi i u nedjelju uveče je preminuo - vidno uznemiren kaže on.


Tužilaštvo čeka nalaze obdukcije


Iako nalazi ljekara sa VMA potvrđuju da je tinejdžer u krvi imao ogromnu količinu droge ekstazi, vještaci će dati posljednju riječ o uzroku smrti.


Od pravnice koja zastupa porodicu Blic je dobio informacije da se nalazi obdukcije još uvijek čekaju, i da taj proces može da potraje i više od mjesec dana.


- Kada dobijemo obdukcioni nalaz, Tužilaštvo će preduzeti sve mjere u skladu sa onime što se utvrdi. Više tužilaštvo je po službenoj dužnosti obavezno da sprovede istragu, i ništa se ne preduzima do tada. U tom smislu pravac istrage se ne zna za sada, a sve su ostalo nagađanja - kaže Gordana Nešić Ćetković, pravnica koja zastupa Jovanovu porodicu.

 

(Blic/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook