Čeka se dolazak tužioca

Drama u OŠ 'Hrasno', stigla policija: Razriješeni direktor zaključao školu, ne želi izvršiti primopredaju novoj direktorici

Hronika28.06.18, 18:49h

Drama u OŠ 'Hrasno', stigla policija: Razriješeni direktor zaključao školu, ne želi izvršiti primopredaju novoj direktorici
Čeka se odobrenje tužioca i policije da bi se ušlo u prostorije OŠ "Hrasno", gdje će se bez prisustva direktora izvršiti primopredaja novoj v. d. direktorice ove škole koju je izabrao Školski odbor - kazali su na licu mjesta

 

Školski odbor OŠ "Hrasno" jutros je razriješio dužnosti v. d. direktora Sejdu Mirvića i na tu poziciju imenovao novog vršioca dužnosti, međutim, drama počinje kada je Mirvić odbio izvršiti primopredaju i zaključao sve prostorije škole.

 

Kako je za ''Avaz'' potvrdio predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudin Sivro, direktor ne želi provesti odluke Školskog odbora.

 

- Trenutno su ispred škole nekoliko uposlenika ove škole i pripadnici MUP-a KS, ali ne mogu ući u školu jer se čeka dolazak tužioca - kazao je Sivro.

 

Kako saznajemo od novinarke "Avaza" s lica mjesta, Sejdo Mirvić ne nalazi se u školi.

 

- Čeka se odobrenje tužioca i policije da bi se ušlo u prostorije OŠ "Hrasno", gdje će se bez prisustva direktora izvršiti primopredaja novoj v. d. direktorice ove škole koju je izabrao Školski odbor - kazali su na licu mjesta.

 

Avaz saznaje da je Mirviću mandat istekao još u decembru prošle godine.

 

Kako je potvrdila portparol MUP-a KS Suvada Kuldija, pripadnici MUP-a KS su izašli na lice mjesta, ali nisu intervenirali jer nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti počinjenog krivičnog djela.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook