Treće kolo grupe C

Meč Danske i Francuske bez golova, Peruanci preko Australije do utješnih bodova

Sport26.06.18, 18:09h

Meč Danske i Francuske bez golova, Peruanci preko Australije do utješnih bodova
U prilično dosadnoj utakmici bez mnogo uzbuđenja objema ekipama odgovarao je remi tako da nije bilo pretjerane želje za postizanjem pogodaka

 

U derbiju trećeg kola Grupe C na moskovskom Lužnjikiju Danska i Francuska remizirali su rezultatom 0:0, dok je u istoj grupi Peru bio bolji od Australije 2:0.

 

"Trikolori" su sa dviјe pobjede protiv Australije i Perua već ranije obezbijedili osminu finala, dok je Skandinavcima bio potreban bod za nokaut fazu.

 

U prilično dosadnoj utakmici bez mnogo uzbuđenja objema ekipama odgovarao je remi tako da nije bilo pretjerane želje za postizanjem pogodaka.

 

Ovo je ujedno i jedini meč dosad na Mundijalu u Rusiji koji je zavšio bez pogodaka.

 

Devedeset minuta moskovske uspavanke dodatno je umirio rezultat iz Sočija.

 

Na stadionu olimpijskom "Fišt" Peru je došao do prve pobjede na Mundijalu u Rusiji. Nakon poraza od Danske i Francuske južnoamerikanci bili su bolji od "sokerosa".

 

Za vođstvo Perua prvi gol postigao je Andre Kariljo u 18. minutu, dok je Paolo Guerero u 50. minutu dodatno bacio Australce u ponor postigavši drugi gol.

 

Do kraja meča "kenguri" nisu imali šnage da se vrate i u utakmicu i bilo šta promijene, te završavaju na posljednjem mjestu u grupi.

 

Poredak i bodovi:

 

1.Francuska 7,

2. Danska 5,

3. Peru 3, 

4. Australija 1.

 

Francuska i Danska u osmini finala čekaju timove iz grupe D čiji rasplet počinje večeras od 20 sati duelima Island-Hrvatska i Argentina-Nigerija.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook