VIDEO/ Podržao fudbalere

Albanski orao i na švicarskoj televiziji, novinar pozdravio gledaoce isto kao Džaka i Šaćiri

Sport25.06.18, 15:30h

Albanski orao i na švicarskoj televiziji, novinar pozdravio gledaoce isto kao Džaka i Šaćiri
Jedan od takvih je i švicarski novinar sa stanice RTS Sport, koji je u toku javljanja iz studija pozdravio navijače Švicarske na način na koji su Džaka i Šaćiri proslavili golove - mahanjem dlanovima

 

Ne pomažu mnogo ni Švicarci da se stiša bura poslije spornog slavlja njihovih fudbalera Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

 

Njihov omaž Albaniji mahanjem dlanovima u pozi dvoglavog orla i dalje je tema broj jedan u Srbiji i Švicarskoj dva dana poslije meča i poraza reprezentacije Srbije.

 

Ni u Švicarskoj ne gledaju svi blagonaklono na provokaciju njihovih fudbalera, najviše zbog nepromišljenosti zbog koje bi mogli da budu kažnjeni ili suspendovani za sljedeću utakmicu, ali isto tako je veliki broj onih koji su stali iza junaka pobjede nad Srbijom.

 

Jedan od takvih je i švicarski novinar sa stanice RTS Sport, koji je u toku javljanja iz studija pozdravio navijače Švicarske na način na koji su Džaka i Šaćiri proslavili golove - mahanjem dlanovima.

 

Inače, reporter se zove Pierre Pouiller, a gest je pokazao u emisiji: "Au Coeur du Mondial".

 

"Gospodo iz FIFA, ako ja uradim ovaj gest i uradio sam, da li mogu i ja da dobijem neku suspenziju i da mi oduzmete akreditaciju?"

 

Poslije te rečenice on je skupio dlanove i pokazao orla u maniru fudbalera svoje zemlje.

 

 

 

(Telegraf, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook