Robert Lewandowski i saigrači pakuju kofere

Istopile se velike ambicije Poljske, nadmoćna Kolumbija sa tri gola skršila ih na terenu

Sport24.06.18, 22:00h

Istopile se velike ambicije Poljske, nadmoćna Kolumbija sa tri gola skršila ih na terenu
Po završetku susreta na stadionu je pjevalo blizu 30.000 navijača Kolumbije, na Kazanj Areni, dok su Poljaci pognutih glava otišli ka svlačionici

 

Nogometaši Poljske na SP u Rusiji stigli su sa velikim očekivanjima, kao što su ušli i u večerašnji susret drugog kola u grupi H, no protiv razigranih i moćnih Kolumbijaca nisu mogli ništa. 

 

Robert Lewandowski i saigrači večeras mogu početi spremati kofere, doživjeli su debakl protiv Kolumbije. Razigrani i silno motivisani Južnoamerikanci potukli su Poljsku do nogu (3:0) i tako ostali u igri za plasman u osminu finala. S druge strane, Poljska nema ni teoretske šanse za plasman u narednu rundu takmičenja i susret 3. kola protiv Japana bit će im samo za prestiž.


Strijelci za Kolumbiju bili su Yerry Mina u 40. minuti, Radamel Falcao u 70. i  Juan Cuadrado pet minuta kasnije.

 

Po završetku susreta na stadionu je pjevalo blizu 30.000 navijača Kolumbije, na Kazanj Areni, dok su Poljaci pognutih glava otišli ka svlačionici.


POLJSKA: Szczesny, Piszczek, Bednarek, Pazdan, Bereszynski, Krychowiak, Goralski, Rybus, Zielinski, Lewandowski, Kownacki. Selektor: Adam Nawalka.

 

KOLUMBIJA: Ospina, Arias, Davinson Sanchez, Mina, Mojica, Aguilar, Barrios, Cuadrado, Quintero, Rodriguez, Falcao. Selektor: Jose Pekerman.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook