Komandant odbrane Srebrenice o izborima u Turskoj

Naser Orić podržao Erdogana: On je lider svih muslimana, podrška njemu je bratska dužnost

Front24.06.18, 10:33h

Naser Orić podržao Erdogana: On je lider svih muslimana, podrška njemu je bratska dužnost
Govoreći o odnosima Turske i BiH, Orić je govorio o Turskoj kao "velesili koja pomaže", te izrazio nadu da će i u narednom periodu pomagati i svoj kapital usmjeravati u Bosnu i Hercegovinu

 

Komandant odbrane Srebrenice Naser Orić u izjavi datoj poznatom turskom kolumnisti za pitanja Balkana Ayhanu Demiru otvoreno je podržao turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana uoči vanrednih predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji će biti održani u nedjelju, 24. juna.

 

Upitan za mišljenje o izborima u Turskoj, Orić je kazao kako je to slobodna volja turskog naroda, ali da svakako daje punu podršku predsjedniku Erdoganu i njegovoj stranci AK Parti, te izrazio želju za njegovom pobjedom.

 

- Njegova pobjeda je u isto vrijeme bosansko-hercegovacka, sirijska i palestinska pobjeda, pobjeda svih muslimana. Podrška gospodinu Erdoganu je bratska dužnost - kazao je Orić.

 

Orić je u razgovoru izrazio nadu da će imati priliku da upozna Erdogana.

 

- Recep Tayyip Erdogan je veliki vizionar. Turska je ponovo postala jedna od važnih sila svijeta, kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu. Erdogan je ekonomski vratio zemlju na svjetski kolosijek. Ima viziju - poručio je Orić.

 

Govoreći o odnosima Turske i BiH, Orić je govorio o Turskoj kao "velesili koja pomaže", te izrazio nadu da će i u narednom periodu pomagati i svoj kapital usmjeravati u Bosnu i Hercegovinu.

 

Rekao je da se glas predsjednika Erdogana čuje u cijelom svijetu, kao o čovjeku koji je pomagao i koji i dalje nastavlja pomagati ne samo Bosnu i Hercegovinu, već i narod Sirije, Palestine i druge ugnjetavane narode.

 

- Erdogan je pokazao zašto bi on trebao biti lider muslimana, jedini govori o zločinima nad muslimanima u svijetu - naveo je Orić.

 

Pozvao je Bošnjake u Turskoj da glasaju za Erdogana.

 

- Moja puna podrška Erdoganu i preporuka Bošnjacima u Turskoj da glasaju za njega - rekao je.

 

Orić je izrazio nadu za produbljivanje veza BiH i Turske, koja je, rekao je, moguća uz međusobnu podršku.

 

- I to je jedan od razloga zašto bi trebali glasati za Erdogana. Predsjednik Erdogan nas je podržavao i nikada nas nije zaboravio i nadam se da nas neće zaboraviti - zaključio je Orić.

 

Podsjetimo, u Turskoj se danas održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori na kojima će birači izabrati predsjednika države i novi saziv Velike narodne skupštine Republike Turske, a ukupno šest kandidata na izborima se nadmeće za funkciju predsjednika.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook