prepoznajte u čemu je prevara

Upozorenje iz kompanije BINGO: Ovo su lažne nagradne igre, ne nasjedajte na ove Facebook profile!

Biznis Klub23.06.18, 15:18h

Upozorenje iz kompanije BINGO: Ovo su lažne nagradne igre, ne nasjedajte na ove Facebook profile!
Putem ovih profila plasirana je i lažna nagradna igra, u sklopu koje se za učešće traže lični podaci te fotografije bankovnih kartica, lične karte i sl.

 


U proteklom periodu na Facebooku se pojavilo nekoliko lažnih profila koji asociraju na Bingo fan page. Tvorci ovih profila koriste naše fotografije koje su javno dostupne, međutim razlika u odnosu na naš profil je očigledna, jer u samom nazivu imaju više slova „O“ (Bingoo, Bingooo), upozoravaju iz tuzlanske kompanije Bingo.


Putem ovih profila plasirana je i lažna nagradna igra, u sklopu koje se za učešće traže lični podaci te fotografije bankovnih kartica, lične karte isl. 


Molimo naše sugrađane da obrate pažnju na razlike između lažnih i našeg oficijelnog Facebook profila. Napominjemo da je jedini naš Facebook profil https://www.facebook.com/bingotuzla/ i da sve naše nagradne igre i druge aktivnosti objavljujemo samo na njemu i našoj oficijelnoj stranici www.bingotuzla.ba . 


Također napominjemo da mi prilikom darivanja na Facebooku ne tržimo podatke niti fotografije ličnih dokumenata. Putem naših kanala komunikacije smo u više navrata objavljivali ovo upozorenje. Ograđujemo se od bilo kakve odgovornosti vezane za nagradne igre na pomenutim lažnim profilima, navode iz kompanije Bingo.

 

bingo-lazni-fb-1
bingo-lazni-fb-2
bingo-lazni-fb-4
bingo-lazni-fb-3
bingo-lazni-fb-5
bingo-lazni-fb-6

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook