Večeras nastupaju Crvena jabuka, Elemental...

Bombaj štampa, Letu štuke i Kultur Shock, uz potoke piva, otvorili Sarajevo Beer Festival

Zabava22.06.18, 12:12h

Bombaj štampa, Letu štuke i Kultur Shock, uz potoke piva, otvorili Sarajevo Beer Festival
Ulaz do 18 h je besplatan, a nakon toga će se moći ući uz dnevne ulaznice po cijeni od 10 KM

 

Sedmi haloo Sarajevo Beer Festival otvoren je sinoć na parkingu Olimpijske dvorane Zetra u prisustvu velikog broja posjetilaca, a trajat će do subote, 23. juna.

 

I kiša je stala jučer da bi brojni posjetioci prve večeri uz odličan muzički program mogli da uživaju u premium, lager, pšeničnim i craft pivama, kao i u odličnoj gastronomskoj ponudi, navodi se u saopćenju Press službe Sarajevo Beer Festivala.

 

Najveći festival dobre muzike i piva u BiH otvoren je koncertom grupe "Bombaj štampa". Nakon Đurine ekipe, sjajno muzičko veče začinili su momci benda "Letu Štuke" i prvi put u Sarajevu svirali su i svoje nove pjesme, kao i neizostavne stare hitove. Festivalsko veče zatvorio je "Kultur Shock" predvođen karizmatičnim Sarajlijom Srđanom Ginom Jevđevićem.

 

Večeras će prvi nastupiti bend "Crvena jabuka", zatim slijedi dinamičan nastup hrvatskog hip-hop benda "Elemental". Nakon gostiju iz Zagreba, organizatori su spremili pravu poslasticu za istinske ljubitelje elektonskog zvuka, prvi put u BiH nastupit će Faithless DJ set – Sister Bliss, autorica nekoliko najvažnijih numera elektronske muzike i muzička snaga legendarne grupe Faithless.

 

Ulaz do 18 h je besplatan, a nakon toga će se moći ući uz dnevne ulaznice po cijeni od 10 KM.

 

U saradnji sa MUP-om KS, kao i prethodnih godina Festival provodi društveno odgovornu kampanju "Ako si pio, ne vozi", čime se želi podići svijest vozača, posebno mladih,  o rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

 

After party 7. haloo Sarajevo Beer Festivala održava se u sarajevskom klubu Underground.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook