Čeka ga doživotni zatvor

Sud u SAD ga proglasio krivim: Mladić porijeklom iz BiH osuđen za ubistvo, iako ga nije počinio

Hronika21.06.18, 09:04h

Sud u SAD ga proglasio krivim: Mladić porijeklom iz BiH osuđen za ubistvo, iako ga nije počinio
Incident se odigrao 2014. godine, a proglašenje krivim Avdića bi moglo koštati doživotnog zatvora. Chicago Tribune piše da Avdić, iako je zaista planirao ukrasti marihuanu, nije znao da Hicks ima pištolj, a kada je shvatio tada je već bilo prekasno

 

Dževad Avdić, 22-godišnji mladić iz Chicaga, porijeklom iz BiH, osuđen je za ubistvo iako nije pucao iz vatrenog oružja, prenosi The Chicago Tribune.

 

Avdić je osuđen za ubistvo Maxwella Gadaua tokom pljačke droge u mjestu Skokie, a prilikom incidenta teško je ranjena i Gadauova djevojka Jeanette Spitz.

 

Avdić nije pucao u Gadaua, to je učinila druga osoba - Antonio Hicks. Ipak, zakoni u pojedinim američkim državama nalažu da samo učešće u pljački u kojoj se dogodila povreda sa smrtnim ishodom može biti dovoljno da i saučesnik bude osuđen za ubistvo prvog stepena.

 

Incident se odigrao 2014. godine, a proglašenje krivim Avdića bi moglo koštati doživotnog zatvora. Chicago Tribune piše da Avdić, iako je zaista planirao ukrasti marihuanu, nije znao da Hicks ima pištolj, a kada je shvatio tada je već bilo prekasno. Također, Avdić je za vrijeme ubistva koje se desilo u autmobilu bio u drugom vozilu.

 

Hicks još uvijek čeka suđenje za ubistvo.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook