VIDEO/ Uhapšeno 20 osoba

Spektakularna akcija: Pogledajte kako je 'pala' srpsko-italijanska kriminalna grupa koja je prodavala kokain širom Evrope

Hronika20.06.18, 14:55h

Spektakularna akcija: Pogledajte kako je 'pala' srpsko-italijanska kriminalna grupa koja je prodavala kokain širom Evrope
U okviru akcije na teritoriji Srbije, prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, kao i jednog sefa, pronađeno je i zaplijenjeno 58.250 eura, zatim četiri automobila, četiri skupocjena ručna sata, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest komada pištoljske municije

 

U zajedničkoj akciji pripadnika U zajedničkoj akciji srpske i italijanske policije (Guardia de finanza GICO - GOA Milano), a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i državnim Tužilaštvom Italije pri redovnom sudu u Milanu, uhapšena je organizovana kriminalna grupa koja se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu vršila krijumčarenje i distribuciju kokaina u zemljama Evropske unije.

 

U akciji, koja je realizovana nakon višemjesečne istrage, uhapšeno je ukupno 20 osoba, od čega 16 na teritoriji Italije, dok su organizatori i članovi ove organizovane kriminalne grupe uhapšeni na teritoriji Srbije. prenose Večernje novosti.

 

U Srbiji su danas uhapšeni K.J. (45), L.S. (32), N.M. (45) i K.Z. (34), svi iz Beograda, dok su u Italiji uhapšeni A.G. (49), B.M. (45), G.A. (43), G.L. (59), L.P. (45), L.A. (46), M.A. (62) i R.M. (38), svi italijanski državljani.

 

Članovi ove kriminalne grupe sumnjiče se da su novac stečen od prodaje narkotika u Srbiji ulagali u kupovinu nekretnina i skupocjenih vozila.

 

U okviru akcije na teritoriji Srbije, prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, kao i jednog sefa, pronađeno je i zaplijenjeno 58.250 eura, zatim četiri automobila, četiri skupocjena ručna sata, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest komada pištoljske municije. 

 

U okviru ove akcije, u prethodnom periodu na teritoriji Italije zaplijenjeno je 24 kilograma kokaina, 12,7 kilograma marihuane i 2 pištolja, a uhapšeno je i još osam članova ove kriminalne grupe P.S. (53), B.Lj. (56), R.Z. (45), K.N. (32), J.D. (38) i K.D. (43), svi državljani Srbije, F.A. (41), državljanin Italije i K.K. (46), državljanin Slovenije.

 

Grupa se sumnjiči da je kokain čistoće 86,7 nabavljala u Holandiji po cijeni od 33.000 do 38.000 eura po kilogramu. Zatim ga odatle preko Njemačke transportovala do Austrije gdje je rađena podjela. Jedan dio je prebacivan u Italiju. Sumnja se da je godišnje tako prebacivano samo do Italije i više stotina tona kokaina.

 

 

 

 

(Večernje novosti, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook