Promocija brdskog biciklizma i olimpijske ljepotice

U nedjelju tradicionalna biciklijada 'Tour de Igman', očekuje se rekordan broj učesnika

Lifestyle19.06.18, 13:42h

U nedjelju tradicionalna biciklijada 'Tour de Igman', očekuje se rekordan broj učesnika
Veći dio vožnje je planinom Igman, makadamskim putem, stoga organizator poziva da učesnici na isti dođu sa odgovarajućim i ispravnim brdskim (MTB) biciklom. Ruta kojom se ide nije baš bogata prirodnim izvorima, pa se preporučuje svima da obezbijede vodu tokom same vožnje

 

U organizaciji biciklističkog kluba TREK Teama Sarajevo i uz podrške opštine Ilidža u nedelju, 24. juna, šesti put se održava tradicionalna biciklijada pod nazivom "Tour de Igman 2018". S obzirom na najave pojedinih udruženja iz drugih gradova, kao i očekivanja poboljšanja vremenskih uslova, očekuje se rekordan broj učesnika.


Cilj manifestacije jeste promocija biciklizma, prije svega brdskog biciklizma u Sarajevu i BiH, promocija turističkih potencijala za ovaj sport i rekreaciju, te promocija olimpijske planine Igman. Ovim eventom organizatori žele potaknuti mnoge na zdraviji i moderniji stil življenja te na druženje u prirodi svih učesnika. 


Okupljanje i prijave počinju u nedelju, 24. juna od 9 sati na parkingu Velike aleje (kod fijakera), a nakon registracije svih učesnika za 10 sati je planiran start rekreativne vožnje uz Igman do Velikog polja.

 

tour-de-igman

 

Kako bi biciklisti potpuno uživali u prirodi i druženju organizator se potrudio da, kao i svake godine, obezbijedi "tradicionalni grah" za sve učesnike, a njihovi partneri i sponzori svih ovih godina Sarajevski kiseljak d.o.o, Laktalis d.o.o. (Dukat Fit) i Vispak d.o.o. su pripremili svoje proizvode u kojima će svi uživati tokom cijelog dana.

 

Veći dio vožnje je planinom Igman, makadamskim putem, stoga organizator poziva da učesnici na isti dođu sa odgovarajućim i ispravnim brdskim (MTB) biciklom. Ruta kojom se ide nije baš bogata prirodnim izvorima, pa se preporučuje svima da obezbijede vodu tokom same vožnje. Kako se u povratku vozi magistralnom cestom, gdje bicikliste očekuje fantastični spust sa Igmana prema Krupcu, Samir Habota, idejni tvorac ove manifestacije, poziva sve učesnike na oprez i korišćenje kacige.


Ovaj event još podržavaju Petrol BH Oil company d.o.o., Alukoenighstahl, Trek Bike Centar, Arcus d.o.o., Procedo d.o.o.


Sva dešavanja oko biciklijade možete pratiti na FB stranici "TREK Team Sarajevo", na kojoj će organizator redovno do održavanja istog obavještavati o svim aktivnostima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook