i više nego uzbudljivo na mundijalu

Spektakl: Meksikanci savladali aktuelnog prvaka svijeta Njemačku sa 1:0!

Sport17.06.18, 18:55h

Spektakl: Meksikanci savladali aktuelnog prvaka svijeta Njemačku sa 1:0!
Utakmica se igrala na stadionu Lužnjiki u Moskvi

 

Meksiko je danas u okviru grupe F na Svjetskom prvenstvu minimalnim rezultatom 1:0 savladao aktuelnog svjetskog prvaka Njemačku i tako napravio iznanađenje na otvaranju Mundijala- piše Avaz

 

Utakmica se igrala na stadionu Lužnjiki u Moskvi. Obje ekipe ambiciozno su krenuli na početku utakmice, a Meksiko je prvi zaprijetio i probao da ugrozi Nojera, ali su "panceri" odoljeli u tom prvom naletu, pa su ubrzo uzvratili istom mjerom preko Vernera, ali je i on bio neprecizan.


 
U nastavku meča obje ekipe su igrale dosta brz i napadački nogomet i imale zaista nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspjeli postići pogodak. Meksikanci su pružli dobar otpor, a na momente imali su i potpunu kontrolu nad Njemačkom.

 

U 35 minuti Nijemci su izgubili loptu i uslijedila je brza kontra Meksika. Čičarito je gurnuo loptu za Lozana koji se prvo oslobodio svog čuvara, a onda matirao Nojera za vodstvo Meksika 1:0.

 

Šokirani branioci titule odmah su ozbiljno zaprijetili iz slobodnog udarca. Kros je sa 20 metara odlično pucao u gornji desni ugao, ali je pogodio prečku. Do kraja poluvremena Meksikaci su napravili strašno puno problema odbrani Njemačke. 


 
Selektor Meksika odlično je nanjušio da će njemački bekovi odlaziti previsoko u napad i preko brzog Čičarita i Vele te fantastičnog Lozana je iz kontri stvorio nekoliko prilika te jednu i realizirao. Meksiko je odigrao fantastično prvo poluvrijeme i potpuno zasluženo na odmor otišao sa minimalnim vodstvom protiv aktuelnih svjetskih prvaka.

 

Drugo poluvrijeme nastavilo se u istom ritmu, nesigurnošću odbrane Njemačke. Meksikanci su nastavili da rješavaju svaki duel mnogo lakše nego što je to iko očekivao. U 56. minuti mogli su doći do drugog gola. Opet su imali kontru, ali su se spetljali i odlična prilika je propala.

 

Nakon toga Njemačka je krenula u ofanzivu. Pokušaj Kimiha makazicama otišao je preko gola, a nakon toga i udarac Drakslera. U 76. minuti Kros je šutirao s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla malo pokraj gola. Prijetili su Meksikanci opet iz kontre, ovaj put imali tri na dva, ali je Lajun u pokušaju da proigra saigrača pogodio Hummelsa u petu.


 
U 88. minuti Mario Gomez je promašio veliku priliku kada je sabo pucao glavom s 11 metara. 

 

Do kraja meča Elf je pokušavao svim snagama da dođe do boda, međutim hrabri Meksikanci su uspjeli sačuvati svoju mrežu i slaviti veliku pobjedu nad aktuelnim svjetskim prvacima. 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook