Prva žrtva nevremena u Srbiji

Stravična smrt u Požarevcu: Muškarac sišao da preparkira auto, pa se udavio u poplavljenoj garaži

Hronika14.06.18, 09:35h

Stravična smrt u Požarevcu: Muškarac sišao da preparkira auto, pa se udavio u poplavljenoj garaži
Jako nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima, gradom i grmljavinskim nepogodama pogodilo je Požarevac juče oko 16.20 časova. Grad je oko sat vremena bio potpuno paralisan

 

Ž. M. (67) iz Požarevca u Srbiji, udavio se u poplavljenoj podzemnoj garaži svoje zgrade u Jug-Bogdanovoj ulici, tokom nevremena koje je pogodilo taj grad. 

 

Po riječima stanara, vlasnik stana koji živi na prizemlju parkirao je automobil u podzemnoj garaži. Kada je vidio da se nevrijeme smiruje liftom je navodno sišao, ali je u tom trenutku već nivo vode u podrumu bio oko dva metra. U trenutku kada se lift spustio, došlo je do prekida električne energije, a vrata se, kako nezvanično saznaje Kurir, nisu otvorila.

 

Vatrogasci su ispumpali vodu iz garažnog prostora i podrumskih prostorija i pronašli beživotno tijelo muškarca - potvrđeno je u Vatrogasnoj službi.

 

Pretpostavlja se da je smrt nastupila usljed davljenja, ali još uvijek nije najjasnije gdje se u trenutku smrti nalazio nesretni čovjek.

 

Prema riječima stanara, ova zgrada je useljena prije godinu dana i nalazi se na placu koji je Ž.M. ustupio investitoru. Komšije navode da su čuli priče da je sišao liftom pa ostao zaglavljen zbog nestanka struje, ali vatrogasci kažu da je lift bio prazan.

 

Istraga će pokazati šta se tačno dogodilo.

 

Jako nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima, gradom i grmljavinskim nepogodama pogodilo je Požarevac juče oko 16.20 časova. Grad je oko sat vremena bio potpuno paralisan.

 

Više ulica u gradu je poplavljeno, a voda je ušla u podrume i prizemlje mnogih objekata. 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook