JASNA PORUKA S KOSOVA

Ramush Haradinaj pruža ruku pomirenja Srbiji, ali evo šta traži zauzvrat...

Front03.06.18, 15:53h

Ramush Haradinaj pruža ruku pomirenja Srbiji, ali evo šta traži zauzvrat...
Šta može Kosovo da da za sporazum o priznanju. Može pomirenje, jer drugo nema šta da da. Pomirenje nije malo, znači da zaboravimo našu bol za nestalima i ubijenima, štetu, žrtve seksualnog nasilja, uništenu i opljačkanu ekonomiju, poručio je Haradinaj


 

Kosovo će pristati na pomirenje sa Srbijom u zamjenu za priznanje neovisnosti, izjavio je u nedjelju premijer Kosova Ramush Haradinaj i dodao da to ne znači da će se zaboraviti počinjeni zločini. 


-Šta može Kosovo da da za sporazum o priznanju. Može pomirenje, jer drugo nema šta da da. Pomirenje nije malo, znači da zaboravimo našu bol za nestalima i ubijenima, štetu, žrtve seksualnog nasilja, uništenu i opljačkanu ekonomiju. I kada se pomirimo, dajemo mnogo, mnogo više nego što je iko mogao dati. Ne kažemo da treba zaboraviti, to nećemo nikada, ali možemo se pomiriti, za priznanje. Da li je to ova godina? Ne mogu da kažem, ali mi smo tražili pomoć naših prijatelja i kada kažem da Kosovo stoji uz Ameriku, to radi zarad sopstvenih interesa-kazao je Haradinaj kojeg prenose beogradski mediji. 


Haradinaj nije precizirao kada će se to dogoditi, ali je dodao kako je 2018, godina u kojoj Kosovo treba da postane član međunarodne policijske organizacije Interpol. 


On je uvjeren da će neke zemlje zahtijevati članstvo Kosova u toj organizaciji. 


-Duboko sam ubijeđen da će mnoge zemlje tražiti članstvo Kosova u Interpol, jer se tako bori protiv transnacionalnog kriminala koji je opasan i predstavlja prijetnju", rekao je on i od prijateljskih zemalja zatražio da pomognu Kosovu na tom putu.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!