ODLUČIVAO I USTAVNI SUD

Promjena na tv tržištu: Hoće li 'Sport Klub' uskoro biti na svim kablovskim operaterima u BiH?

Mediji01.06.18, 15:04h

Promjena na tv tržištu: Hoće li 'Sport Klub' uskoro biti na svim kablovskim operaterima u BiH?
Ustavni sud je svojom odlukom odbio kao neosnovanu apelaciju kompanije United Media Distribution S.R.L. Bukurešt, Republika Rumunija

 


Asocijacija kabel operatera i distributera mrežnih usluga u Bosni i Hercegovini (AKOP BiH) u ime svojih članova (kabel i telekom operatera), obavještava zainteresovanu javnost da je u slučaju "Sport Klub" odlučio i Ustavni sud BiH, navodi ova asocijacija u svom saopćenju.


Ustavni sud je svojom odlukom odbio kao neosnovanu apelaciju kompanije United Media Distribution S.R.L. Bukurešt, Republika Rumunija. Tako je ponovo potvrđeno, ovog puta, od najviše sudske instance u BiH, da je United Media Distribution S.R.L. Bukurešt dužna svim operaterima u BiH dati programe Sport Klub pod jednakim uvjetima kao što su dati kompaniji "Telemach" d.o.o. Sarajevo.


AKOP BiH izražava očekivanje da će nakon ove odluke najviše sudske instance u BiH, članovi Konkurencijskog vijeća BiH konačno donijeti rješenje o prinudnom izvršenju rješenja Vijeća i time prisiliti grupaciju Telemach (koja putem United Media-e ima u vlasništvu programe Sport Klub) da poštuju propise Bosne i Hercegovine, te rješenja i presude nadležnih institucija države u kojoj posluju i ostvaruju prihode, saopćeno je iz AKOP-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook