Dragan Mektić na pres-konferenciji u Banjaluci

Dodik migrante koristi u političke svrhe, a oni ne žele ni da ostanu u BiH

Front01.06.18, 12:46h

Dodik migrante koristi u političke svrhe, a oni ne žele ni da ostanu u BiH
Nema takvog plana i da ga ima ne može se realizovati bez mene. Nema šanse. Ništa ne može ići bez mog znanja, odobrenja i odluka - ustvrdio je Mektić

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić tvrdi da u našoj zemlji nije bilo primjene sile prema migrantima, te da vodi računa o međunarodnim konvencijama i humanom postupanju. 

 

Mektić je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci je rekao da je bilo situacija da pružaju neku vrstu pasivnog, ali ne i aktivnog otpora. 

 

Ponovo je optužio predsjednika RS-a Milorada Dodika da migransku krizu koristu u političke svrhe, tvrdnjama da postoji neki tajni plan o naseljavanju oko 11.000 migranata u RS. 

 

- Nema takvog plana i da ga ima ne može se realizovati bez mene. Nema šanse. Ništa ne može ići bez mog znanja, odobrenja i odluka - ustvrdio je Mektić optuživši pojedine političare u RS-u da pokušavaju da manipulišu s migrantima, koji neće ni da ostanu u BiH.

 

Ministar sigurnosti je ponovio da je do jučer registrovan ulazak 5.119 migranata u BiH, te negirao da se radi o nekoliko desetaka hiljada, o čemu su, kaže, tvrdnje iznosili neki zvaničnici SNSD-a. 

 

- Nema nikakve mogućnosti da je tačno ono što kaže Milorad Dodik, da će migranti za tri godine dobiti državljanstvo i ostati u BiH. To je glupost - ustvrdio je Mektić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook