Ministrica Semiha Borovac demantuje

Laž je da stojim iza rušenja ugostiteljskog objekta 'La Linea' u Hrasnom... Evo šta je jedina istina!

Hronika29.05.18, 11:35h

Laž je da stojim iza rušenja ugostiteljskog objekta 'La Linea' u Hrasnom... Evo šta je jedina istina!
U sarajevskom naselju Hrasno u toku je rušenje dijela restorana brze hrane

 

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH, Semiha Borovac, medijima je uputila demantij na pisanje portala Dnevnog avaza, koji tvrdi da iza rušenja restorana brze hrane 'La Linea' na Trgu heroja u Sarajevu stoji upravo Borovac.

 

Inače, u sarajevskom naselju Hrasno u toku je rušenje dijela restorana brze hrane, a na mjestu događaja su stigli i pripadnici MUP-a KS, predstavnici nadležne inspekcije, radnici sa bagerima i jedan vatrogasni kamion.

 

- Riječ je o neistini plasiranoj bez ikakvog utemeljenja, isključivo sa ciljem političke diskreditacije mene i stranke kojoj pripadam. Opće poznato je da moj suprug posjeduje ugostiteljski objekat na Trgu heroja, a koji je otvoren prije gotovo tri decenije. Jedina istina je da smo kao stanari zgrade među rijetkima dali saglasnost za nadogradnju pomenutog ugostiteljskog objekta što dovoljno govori o našem stavu spram izgradnje tog objekta – navela je ministrica Borovac u demantiju, napominjući kako je neprimjereno procedure i rad tijela općinskih organa, uključujući i inspekcijske, stavljati u politički kontekst i eventualne neregularnosti pravdati bilo čijom stanačkom pripadnošću. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook