Sanjin Sefić u sudnici

Nisam znao šta se desilo, na radiju sam čuo da sam udario dvije djevojke, volio bih da sam ja poginuo...

Hronika29.05.18, 10:46h

Nisam znao šta se desilo, na radiju sam čuo da sam udario dvije djevojke, volio bih da sam ja poginuo...
Istakao je da je vozio desnom trakom iz pravca Pofalića prema Marijin Dvoru, te da je kroz raskrsnicu prošao kroz zeleno svjetlo kada je osjetio jak udar

 

Sanjin Sefić, optuženi da je skrivio nesreću u kojoj su poginule poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč u Sarajevu u oktobru 2016. godine danas je pred Vijećem Kantona suda u Sarajevu svjedočio u svoju korist.

 

Govoreći o noći u kojoj se dogodila tragična nesreća, rekao je da je 10 dana prije tragedije stigao u Sarajevo iz Španije gdje je radi na građevini, prenosi Faktor.

 

Kobne noći je bio kod prijateljice na kafi. Rekao je da je bio prehlađen, da se osjećao loše, te da je zato krenuo kući.

 

Istakao je da je vozio desnom trakom iz pravca Pofalića prema Marijin Dvoru, te da je kroz raskrsnicu prošao kroz zeleno svjetlo kada je osjetio jak udar.

 

- Nisam znao šta se desilo. nastavio sam voziti i na Kovačićima sam skrenup prema Grbavici, gdje sam se zaustavio na parkingu. Izašao sam da pogledam auto. Tada sam vidio krv na autu i komade tkanine. Od tog trenutka do momenta predaje u Novom Sadu, više se ničega ne sjećam - rekao je Sefić, te dodao da je "zvao dva-tri advokata, ali da su mu svi rekli da zove sutra".

 

Sefić je istakao da se sam predao u Novom Sadu i da o tome ima dokaz.

 

- Prije svega želim da izrazim duboko saučešće porodici. Kajem se, žao mi je. Ja ću da odgovaram za ovo što sam uradio. Vjerujte, dvije godine ne spavam - rekao je on.

 

Odgovarajući na pitanja tužiteljice, rekao je da uopće nije vidio djevojke na cesti i da nije znao da ih je udario dok to nije čuo na radiju.

 

- Tada mi se svijet srušio. Ovo je bio nesretan slučaj. Ja bih najviše volio da sam ja nastradao u ovoj nesreći - kazao je Sefić.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook