FOTO/ Skandalozni potez Ultrasa

Kad je fudbal više od igre: Navijači Zrinjskog na proslavi titule veličali UZP

Hronika28.05.18, 15:42h

Kad je fudbal više od igre: Navijači Zrinjskog na proslavi titule veličali UZP
Rezo je naime, po sopstvenom priznanju, autor izrade velike šahovnice na brdu Planinica iznad Mostara iz marta 2016. godine, a njegov FB profil bio je blokiran jedno vrijeme upravo zbog veličanja ratnih zločinaca poput Slobodana Praljka

 

HŠK Zrinjski je nedavno proslavio još jednu titulu fudbalskog prvaka Bosne i Hercegovine. Kao i prethodnih godina, titula je proslavljena zajedno s navijačima ovog kluba - Ultrasima.

 

No jedan detalj sa ovogodišnje proslave se posebno izdvojio. Neki od navijača Zrinjskog su tom prilikom nosili majice koje su aludirale na Udruženi zločinački poduvat u okviru kojeg su nekadašnji čelnici tzv. Herceg-Bosne u Hagu osuđeni na ukupno 111 godina zatvorske kazne, prenose Vijesti.

 

Tako je proslava titule na sraman način iskorištena i za veličanje zločina i osuđenih zločinaca.

 

navijaci-zrinjski-uzp

 

Posebnu potrebu da istakne UZP imao je izvijesni Daniel Rezo, koji je od ranije poznat po sličnim sramnim istupima.

 

Rezo je naime, po sopstvenom priznanju, autor izrade velike šahovnice na brdu Planinica iznad Mostara iz marta 2016. godine, a njegov FB profil bio je blokiran jedno vrijeme upravo zbog veličanja ratnih zločinaca poput Slobodana Praljka.

 

daniel-rezo-zrinjski

 

Rezu su Mostarci mogli vidjeti u “akciji“ i tokom nedavne svečanosti na Partizanskom spomen groblju 9. maja, kada je defilirao u majici HVO-a i sa zastavom tzv. Herceg-Bosne.

 

(Vijesti, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook