Predsjednik Anketnog obora šokiran

Borenović uzvraća ministru Lukaču: Ćutao je sve dok nije trebalo da odgovori na pitanja grupe 'Pravda za Davida'

Hronika26.05.18, 20:00h

Borenović uzvraća ministru Lukaču: Ćutao je sve dok nije trebalo da odgovori na pitanja grupe 'Pravda za Davida'
Borenović ističe da je nevjerovatno da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske nije sedam dana reagovao na sastav odbora, odnosno ni juče na samom početku sjednice, sve dok nije trebalo da odgovori na pitanja i predstavnika grupe „Pravda za Davida“


 

Branislav Borenović, predsjednik Anketnog obora formiranog Odlukom Narodne skupštine RS s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, izjavio je danas da je šokiran napadima ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača na rad ovog odbora. 


Podsjeća da je Anketni odbor imenovan odlukom skupštinske većine, u kojoj je i stranka čiji je Lukač visoki funkioner. 


Na prvoj sjednici, nakon imenovanja, Anketni obor je, kako naglašava, donio poslovnik o svom radu, kojim je odlučeno da grupa „Pravda za Davida“ predloži u sastav ovog tijela dva svoja člana, bez prava da glasaju. 


- Dopisom od 18.maja obaviješteni smo da će u ime grupe 'Pravda za Davida“ u radu Anketnog odbora učestvovati Borislav Radovanović i Ljiljana Tešanović. To je ministar Lukač znao, kao što smo ove detalje precizno navodili i na početku svake sjednice Anketnog odbora, na kojima su izjave dali predstavnici tužilaštva i policije, među kojima i juče ministar Lukač– naglasio je Borenović. 


Ističe da je nevjerovatno da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske nije sedam dana reagovao na sastav odbora, odnosno ni juče na samom početku sjednice, sve dok nije trebalo da odgovori na pitanja i predstavnika grupe „Pravda za Davida“. 


- U posljednjih nekoliko dana ministar je u više navrata pokazao da ne poštuje zakone republike koju predstavlja. Miješao se u istragu i rad tužilaštva, javno iznosio lažne optužbe protiv građana za teška kriivčna djela sa mađeunarodim elementom (optužio u Skupštini Davidovog strica za fakovanje Facebooka i prijetio prijekim sudom) – rekao je Borenović. 


Frapiran je, kaže, napadom ministra Lukača i nepoštovanjem Narodne skupštine i njenih tijela te poziva ministra da poštuje odluke najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske. 


Dodao je i da su sve odluke Anketnog odbora, koji je zvanično počeo s radom nakon objave skupštinske odluke o „Službenom glasniku RS-a“ od 11.marta, jednoglasno usvajane.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook