Akcija kodnog imena 'Midas'

Radnici iz bivše Jugoslavije pod istragom zbog rada na crno u Njemačkoj, uhapšene četiri osobe, zaplijenjeno oružje

Hronika26.05.18, 09:30h

Radnici iz bivše Jugoslavije pod istragom zbog rada na crno u Njemačkoj, uhapšene četiri osobe, zaplijenjeno oružje
Policija je u Hamburgu, Bremenu i Bavarskoj prekontrolirala više od 50 stanova. U jednom je stanu pas nanjušio 120.000 eura, a ukupno je pronađeno 160.000 eura i dva oružja

 

Oko 1000 policajaca i carinika, uključujući specijalne policijske postrojbe SEK, sudjelovalo je u velikoj raciji kodnog imena 'Midas' koja se u četvrtak odvijala diljem Njemačke. Meta racije je bio rad na crno na gradilištima, a uhićene su četiri osobe. 

 

Uhićeni pripadaju 'obiteljskom klanu' iz, kako njemački mediji navode, zemalja 'bivše Jugoslavije', a stari su između 29 i 53 godine. Oni su osumnjičeni za izbjegavanje poreza i prijevaru tešku milijune eura, piše CroExpress. 

 

Policija je u Hamburgu, Bremenu i Bavarskoj prekontrolirala više od 50 stanova. U jednom je stanu pas nanjušio 120.000 eura, a ukupno je pronađeno 160.000 eura i dva oružja. 

 

Uhićenici se sumnjiče da su izgradili mrežu građevinskih i tvrtki paravana putem kojih su, osim utaje poreza i izbjegavanja plaćanja obveznih socijalnih davanja, vršili i velike krijumčarske poslove. 

 

Više od 120 radnika istražuje se zbog neovlaštenog boravka u Njemačkoj.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook