LIDER DF-A ODBRUSIO NIKŠIĆU

Željko Komšić: Dragi Nermine, razumijem kako ti je...Prihvatit ćemo obje ruke SDP-a, kada desnu očistite od kriminala!

Front24.05.18, 16:15h

Željko Komšić: Dragi Nermine, razumijem kako ti je...Prihvatit ćemo obje ruke SDP-a, kada desnu očistite od kriminala!
Bojim se da ti ne samo da nisi na mjestu DF-a, nego nisi ni na mjestu predsjednika SDP-a, nego je na njegovom mjestu i dalje onaj koji te je okružio ljudima spremnih na sve i iz čijeg zagrljaja, na moju žalost, se ne možeš oteti, poručio je Komšić lideru SDP-a


Predsjednik DF-a Željko Komšić pojasnio je zbog čega poziva SDP na ujedinjenje ljevice, iako smatra da među kadrovima SDP-a ima i kriminalaca... Njegovo obraćanje Nerminu Nikšiću prenosimo u cjelosti:
 
 
Dragi Nermine, u tome i jeste sav problem. Da si ti, kao što kažeš, na mjestu DF-a, znao bi da se sa kriminalcima ne može ujedinjavati. Bojim se da ti ne samo da nisi na mjestu DF-a, nego nisi ni na mjestu predsjednika SDP-a, nego je na njegovom mjestu i dalje onaj koji te je okružio ljudima spremnih na sve i iz čijeg zagrljaja, na moju žalost, se ne možeš oteti.


Mi razumijemo, koliko je tebi, druže Nermine, teško da se iz njihovog zagrljaja otrgneš jer to nije samo pitanje volje nego i mogućnosti, pa otuda razumijemo zašto se udaljavaš od DF-a i GS-a, koji su ti ideološki i politički bliži, a približavaš onima koji nemaju nikakvu ideologiju osim kriminala.


Razumijemo tu nelagodnu poziciju, ali te molimo da prirodu tog problema ne adresiraš na DF, jer nismo mi ti koji su u samrtnom hropcu kriminala.

 
Druže Nermine, kada kažeš da ste vi iz SDP-a pružali obje ruke za saradnju, mi možemo reći da je to djelomično tačno. Jedan dio SDP-a pruža nam lijevu ruku. To su oni istinski ljevičari koji vjeruju u ideju socijaldemokratije, solidarnosti i jednakopravnosti, ali nam pružate i tu desnu, uprljanu kalkulacijama sa nacionalistima, kriminalom i svime onim što desnicu krasi.


Jasno, SDP mora imati i lijevu i desnu ruku. Očistite tu desnu ruku prije nego što nas sljedeći put pozovete na saradnju i mi ćemo biti spremni da je objeručke prihvatimo.
 

Kojim i kakvim metodama se koristite da bi naštetili DF-u, to sada nije ni bitno. Šepurite se prelaskom nekolicine članova DF-a koji vjeruju da je put do beneficija put kroz SDP.


Šepurite se sa time kao da ste ih od nacionalista preoteli za lijevu ideju.


Zar ne vidite koliko je to mizerno, i zar ne vidite na kakav podsmijeh nailazi kod nacionalista taj vaš "uspjeh"?


Uozbiljite se i očistite ruku koju pružate. To je bolje i za vas i za nas, i za državu, poručio je na kraju svog pisma Željko Komšić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook