Tvrdi da su mu ugrožene čast i reputacija

Vahid Halilhodžić predao tužbu protiv Japanskog fudbalskog saveza, traži nevjerovatan iznos

Sport24.05.18, 11:51h

Vahid Halilhodžić predao tužbu protiv Japanskog fudbalskog saveza, traži nevjerovatan iznos
Iako je Halilhodžić kao selektor uspješno izborio nastup Japana na Mundijalu u Rusiji, Savez te zemlje mu je u aprilu uručio otkaz i na njegovo mjesto imenovao domaćeg trenera Akiru Nishina

 

Advokati bosanskohercegovačkog fudbalskog stručnjaka i bivšeg selektora Japana Vahida Halilhodžića jutros su sudu u Tokiju predali tužbu protiv Japanskog fudbalskog saveza i njegovog čelnika Koza Tashime zbog nedavnog iznenadnog raskida ugovora, javlja Anadolu Agency.

 

Halilhodžićev advokat Lionel Vincent ranije je izjavio kako je cilj tužbe da se predsjednik japanskog Saveza javno izvini popularnom Vahi i da mu Savez te zemlje isplati odštetu u iznosu od jednog japanskog jena, što u protuvrijednosti iznosi 0,01 euro.

 

Halilhodžić u tužbi tereti japansku kuću fudbala i njenog predsjednika da su mu ugrozili čast i reputaciju.

 

"Moj štićenik je uvrijeđen aprilskim otkazom na klupi japanske reprezentacije. Tužbu pokrećemo kako bismo branili njegovu čast i dostojanstvo, a to nema cijenu", kazao je advokat Vincent.

 

Iako je Halilhodžić kao selektor uspješno izborio nastup Japana na Mundijalu u Rusiji, Savez te zemlje mu je u aprilu uručio otkaz i na njegovo mjesto imenovao domaćeg trenera Akiru Nishina.

 

(Anadolija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook