FINISSAGE - izložba Erola Čolakovića Šehića

'Nestašni dječak filmske, fotografske i umjetničke scene Sarajeva i BiH' u galeriji Zvono

DEPO Art23.05.18, 11:09h

'Nestašni dječak filmske, fotografske i umjetničke scene Sarajeva i BiH' u galeriji Zvono
FINISSAGE “Povratka u budućnost ili artefakata sjećanja” večeras u galeriji ZVONO

 

 


Upravo kako naslov ovog teksta kaže, Kristina Ljevak najavila je otvorenje jos jedne majske izložbe Erola Čolakovića Šehića, ovoga puta u kultnom prostoru Sarajevskog Zvona.


Ovo je druga u nizu njegovih izložbi različitih tematskih cjelina, sadržaja i pristupa prezentaciji.


Četvrtog maja. u galeriji Swisse Art Space našeg čuvenog dizajnera Dragana S. Stefanovića u Lozani, Šehić je postavio radove u sklopu izložbe SENZUALNOST ili umjetnost erotske fotografije, da bi 14. maja u prepunom ZVONU inagurirao novu tematsku cjelinu koju čine njegovi art počeci 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka.


Tom prilikom je prikazan i film “Video karta za Sarajevo, Barcelona-Sarajevo 1993-94” koji je u vrijeme agresije i rata u BiH radio sa rahmetli (pokojnim) bratom Emirom Čolakovićem-Emčikom.


Organizatori Erolove izložbe su radi velike zainteresovanosti publike i ograničenih kapaciteta galerije Zvono odlučili da 23. maja ove godine u 21.00 sat organizuju FINISSAGE, veče prije umjetnikovog povratka u Ženevu, gdje će sa našim takođe renomiranim vizualnim umjetnikom, fotografom, rediteljem i snimateljem Šahinom Šišićem – Šiletom imati zajednicki nastup u galeriji Humanit'Art.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook