otvoreno do 4. juna

U Umjetničkoj galeriji BiH otvorena izložba '29 slika' Duška Šibla

Kultura23.05.18, 08:43h

U Umjetničkoj galeriji BiH otvorena izložba '29 slika' Duška Šibla
Kako je na otvorenju navedeno, Šiblovo slikarstvo i crteži u kontinuitetu iskazuju snažan vitalistički impuls, naglašenu emotivnu distancu

 

 Izložba "29 slika" autora Duška Šibla sinoć je otvorena u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine. 

 

Nakon gotovo tri desetljeća i izložbe u sarajevskoj galeriji Collegium Artisticum, Šibl se vraća sarajevskoj likovnoj publici i kolegama s nizom rukopisa i slika nastalih u posljednjih nekoliko godina. 

 

Izložba će biti otvorena do 4. juna. 

 

Kako je na otvorenju navedeno, Šiblovo slikarstvo i crteži u kontinuitetu iskazuju snažan vitalistički impuls, naglašenu emotivnu distancu. 

 

dusko-sibl-jpg

 

Autor se na otvorenju izložbe prisjetio izložbe u Collegiumu Artisticumu 1989. godine, dodavši da je sticajem okolnosti pozvnan opet da izlaže. 

 

- Birao sam slike za izložbu i vidio sam da imam 29 slika. Da li je to podsvjesno ili slučajno, 29 slika za isto toliko godina ne znam. To je meni simbolično, ja sam kao mlad umjetnik došao sa puno slika iz Dubrovnika - rekao je autor. 

 

Iskazao je i svoje impresije o glavnom gradu BiH te istakao da je Sarajevo dinamičan grad  mladosti i energije te da je dojam pozitivan. 

 

Duško Šibl rođen je 1951. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1977. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na katedrama za Komparativnu književnost i Povijest umjetnosti. U Londonu 1982. završava studij slikarstva na Byam Shaw School of Art, a 1986. magistrira na glasovitom Royal College of Art. Od 1982. imao je mnogobrojne samostalne i kolektivne izložbe. Bavi se i perfomansom (Liverpool, Unity Theatre i Zagreb, Plesni centar). Živi i radi podjednako u Zagrebu, Londonu i Dubrovniku.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook