Pretresi stambenih objekata, službenih prostorija i vozila

SIPA u akciji 'Spis': Zbog zloupotrebe položaja u Sarajevu uhapšene četiri osobe

Hronika22.05.18, 19:37h

SIPA u akciji 'Spis': Zbog zloupotrebe položaja u Sarajevu uhapšene četiri osobe
Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e koja je u toku, pomenuta lica će biti predata Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu na dalje postupanje

 

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru operativne akcije naziva "SPIS" uhapsili četiri osobe.

 

Kako je navedeno, pretresi su izvršeni na četiri lokacije u Sarajevu.

 

"Postupajući po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e su u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo izvršili pretrese stambenih objekata i službenih prostorija na četiri lokacije na području Sarajeva, kao i pretres vozila koje osumnjičena lica koriste. Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama.

 

Osumnjičena lica se terete da su počinila krivična djela, „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana 340. stava (1) KZ F BiH, „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stava (1) KZ F BiH u vezi člana 32. KZ F BiH, „Davanje dara i drugih oblika koristi“ iz člana 381. stava (1) KZ F BiH, „Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“ iz člana 382a. stava (1) KZ F BiH i „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“ iz člana 382. stava (3) u vezi sa stava (2) KZ F BiH, sve u vezi člana 54. i 55. KZ F BiH.

 

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e koja je u toku, pomenuta lica će biti predata Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu na dalje postupanje", navedeno je iz SIPA-e.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!